Ovogodišnja sv. Misa zahvalnica za sportaše Karlovca posvećena i sportašima s invaliditetom

Juraj Škrtić, član Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora, predsjednik STK Osoba s invaliditetom, tajnik AK Osoba s invaliditetom, tajnik Udruge za šport i rekreaciju tjelesnih invalida Karlovac, član Skupštine KŠZ te Skupštine i Upravnog odbora ZŠKŽ, preč. Dražen Karačić i t.đ. najvili su danas misu zahvalnicu za sportaše Karlovca i Karlovačke županije.

Naime, Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, Odjel sporta, organizira u utorak, 16. svibnja 2017., sedmu godinu uzastopno sportsko duhovni program – svetu Misu zahvalnicu za sve sportaše grada Karlovca i Karlovačke županije koja počinje u 18,30 sati.

Prije mise biti će održan Sportski program koji započinje u 17.00 sati u atriju crkve u Novom centru promotivnim stolnoteniskim susretom sportaša s invaliditetom.

– U sportskom dijelu programa sudjelovati će stolnotenisači s invaliditetom koji su nekad, a poneki još i danas, igraju za Hrvatsku stolnotenisku reprezentaciju – najavio je njihovom dolazak u Karlovac t.đ. Marijan Spehnjak iz Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Davor Joha i Marin Bosiljevac koji su se nedavno vratili iz Splita s prvenstva Hrvatske za stolnotenisače s invaliditetom gdje su osvojili treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji također su se odazvali doći i odigrati jedan promotivni meč. Očekujem dolazak i brojnih sportaša s invaliditetom iz našeg kraja – kazao je Juraj Škrtić, najistaknutiji županijski dužnosnik sportaša s invaliditetom.

Za očekivati je da će veliku pozornosti prisutnih izazvati mečevi koje će odigrati biskup Ivan Šaško i predsjednik KŠZ Želimir Feitl međusobno, ali će se i suprotstaviti nekim stolnotenisačima s invaliditetom.

– Nakon sportskih susreta iz atrija crkve preselit ćemo se u prostore crkve gdje ćemo u 18,30 sati održati svetu Misu zahvalnicu za sve sportaše a na koju su pozvani svi vjernici, sportaši i građani Karlovca. Predvodit će se mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački – rekao je preč. Dražen Karačić.

Ovogodišnja je sveta Misa zahvalnica posvećena i proslavi 330. obljetnice kako je Hrvatski sabor proglasio sv. Josipa zaštitnikom Domovine.

PROGRAM (utorak, 16. svibnja) 17,00 sati – promotivni sportski susreti stolnotenisača s invaliditetom 18,30 sati – sv. Misa zahvalnica za sportaše grada Karlovca i Karlovačke županije

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest