Iskustvo za pamćenje – mali ilovački nogometaši predstavljali Hrvatsku na super jakom turniru u Francuskoj

U jakoj konkurenciji mali su Ilovčani vrlo dostojno predstavljali svoj grad i državu – u konkurenciji 32 momčadi osvojili su solidno 16. mjesto. U skupini prvog kruga svladali su Jura Sud sa 1:0 te remizirali s Lavalom II 0:0, dok su sa 1:0 poraženi od momčadi Dom Tac. U drugom krugu čekali su ih znatno teži suparnici i ubilježena su tri poraza: 2:0 od Clermont Foota, 1:0 od Dijona i 5:1 od Le Puy Foota, što ih je odvelo u susret za 15. mjesto gdje ih je opet čekao Dom Tac i opet slavio sa 1:0.

Nakon niza godina prvi je ovo veliki međunarodni turnir na kojem je NK Ilovac sudjelovao sa nekom od selekcija mladeži što predstavlja jedan veliki iskorak u radu kluba i organizaciji ovakvih turnira za mlađe uzraste kao i jedinstveno iskustvo za sve igrače koji su sudjelovali. U rezultatski najuspješnijoj sezoni u 70. godina postojanja kluba što se tiče selekcija mladeži, nastup na ovako prestižnom natjecanju u inozemstvu predstavlja nagradu za naporan rad i trud uložen proteklih sezona kako mladih nogometaša tako i trenera.

Važno je istaknuti da je kompletan smještaj za igrače i sudjelovanje na turniru organizirano od strane hrvatskih iseljenika u tom dijelu Francuske, a posebna zahvala upućena je Heleni Lulić, rođenoj Karlovčanki, bivšoj rukometnoj reprezentativki Hrvatske, koja živi i radi u Lyonu, na svesrdnoj pomoći u organizaciji sudjelovanja na turniru kao i smještaja za igrače i trenere te organiziranom obilasku Lyona i novoizgrađenog nogometnog stadiona Grand Stade de Lyon.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest