Putovima 110. karlovačke brigade: Biciklistički maraton od 140 kilometara

Povodom Dana hrvatske državnosti SRK Pedala Laganini organizirao je danas, 25. lipnja, 11. biciklistički maraton rekreacijskog karaktera pod nazivom Putovima 110. brigade koja je posvećena svim poginulim pripadnicima proslavljene karlovačke 110. brigade ZNG/HV.

Po vrlo toplom i sparnom vremenu odazvalo se 20-ak biciklista – rekreativca članova SRK Pedala Laganini, a prije polaska na trasu zacrtanoga puta pod spomenik palim hrvatskim braniteljima na Turnju zapalili su lampione.

Svaki sudionik vozio je na vlastitu odgovornost što znači da su svi terbali imati kacige. Start biciklijade u dužini od 140 kilometara bio je ispred spomenika poginulim braniteljima na Turnju te se kretao pravcem: Turanj – Kamensko – Skakavac – Ribari – Lasinja – Topusko – Gvozd – Muljava – Vojnić – Karlovac.

U domu na Muljavi organiziran je odmor i zajednički ručak prije povratka za Karlovac koji je bio je preko Ladvenjaka i Logorišta.

Na start utrke koja to u biti nije jer je rekreacijska vožnja, došao je i član kluba Zdenko Grgurić koji se sinoć vratio s biciklističkog ultra maratona, od Prevlake preko Međimurja do Iloka, prešavši u 95 sati 1400 kilometara. To je bio i povod da klubaši taj jedinstveni podvig svoga člana proslave šampanjcem.

Najpoznatiji karlovački rekreativni biciklistički klub SRK Pedala Laganini ovime je potvrdio veliku aktivnost i neumornu ljubav spram bicikliranja i rekreacije.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest