Prvenstvo Hrvatske u brdskom biciklizmu: Denis Tomašić drugi u kategoriji master B

Biciklistički klub Ciklus iz Zagreba bio je domaćin utrke Nacionalnog prvenstva Hrvatske u brdskom biciklizmu u disciplini uspon. Utrka pod nazivom ZGXC MTB uspon privukla je gotovo 150 natjecatelje iz cijele Hrvatske koji su se borili za naslov prvaka.

Natjecatelje je dočekala odlično pripremljena staza dužine 9.1 km sa visinskom razlikom od 760 metara. Kretala se od Pustodola preko Brezovca pa sve do TV tornja na vrhu Sljemena. Staza iznimno fizički zahtjevna sa strmim i tehničkim dionicama, dostojna pravog MTB uspona i utrke Nacionalnog prvenstva.

Karlovački BBK T-Rex imao je trojicu vozača koji su branili boje kluba i borili se za naslov prvaka. Denis Tomašić najbolje se plasirao te osvojio odlično 2. mjesto u kategoriji master B. Adriano Držić u najjačoj kategoriji seniora odnosno elite, plasirao se na 10. mjesto. Mario Podrebarac u kategoriji rekreativaca završava na 30. mjestu.

11. Maraton Alpe Scott

Na drugom kraju regije, u Sloveniji u mjestu Kamnik, održao se cestovni 11. Maraton Alpe Scott. Oko 600 vozača čekala je staza dužine 130 km i 2000 metara visinske razlike. Staza sa čak 3 alpska prijevoja, Jezerski Vrh, Pavličevo Sedlo i Črnivec i spust nazad u dolinu prema Kamniku.

BBK T-Rex i ovdje je imao svoje predstavnike. Nastupili su Domagoj Milaković i Goran Galović, no na žalost zbog tehničkih poteškoća sa biciklima, utrku nisu završili. Osim karlovačkih T-Rexa nastupio je i Karlovčanin Ivan Horvatin, član austrijskog kluba UCT Niederosterreich, te se plasirao na odlično 4. mjesto u kategoriji i 13. mjesto u ukupnom poretku.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest