“AquatiKA” na desnoj obali Korane – akvarij dobio ime i logotip, kao i javna ustanova koja će njime upravljati

Gradilište na Korani

AquatiKA- Slatkovodni akvarij Karlovac, ime je buduće  Javne ustanove koja će od listopada upravljati jedinstvenom turističkom atrakcijom u ovom dijelu Europe.

Rečeno je to na današnjoj pressici u Gradskoj upravi, na kojoj je predstavljen i vizualni identitet ustanove, za čiju je izradu plaćeno 16 tisuća kuna bez PDV-a.

Osimislio ga je Dizajn studio Bilić-Müller, a ustanova će ga koristiti, pojasnila je Ivanka Brezović iz Upravnog odjela za investicije i europske fondove, na svim poslovnim dokumentima, plakatima, promidžbenim materijalima.

– Ime AquatiKA dolazi od  aquaticus – označava biljke i životinje koje žive u vodi ili od vode, pripadaju vodi, te sve što sadrži vodu, ono što je vodeno, a promjena je na zadnjem slogu imena.

KA dolazi od registracijske oznaka Karlovca. Osnovni geometrijski element vizualnog identiteta je pravokutnik koji simbolizira akvarij, a multipliciranjem stvara formu koja asocira na vodu, tok, jato, rojeve… Boje pravokutnika su boje rijeke, objasnila je Brezović.

Pročelnica Marina Grčić kazala je kako realizacija projekta Slatkovodni akvarij i muzej rijeka ide striktno prema planiranoj dinamici, pa je podzemna etaža završena, deka također, slijedi nadzemna etaža, formira se trg, polako priprema unos strojarskih instalacija, a u svibnju očekuje početak unutarnjeg uređenja bazena.

– Građenje je najimpozantniji i financijski najzahtjevniji dio projekta, ali usporedo radimo i puno drugih aktivnosti kako bismo u

travnju imali novi turistički proizvod kojeg će središte biti slatkovodni akvarij i muzej rijeka i kako bismo mogli krenuti u osvajanje budućeg turističkog tržišta, pa krajem ove godine mogli prihvatiti posjetitelje, rekla je Grčić.

Podsjetila je da će akvarij biti otvoren na jesen i prezentirati floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka. Njime će upravljati javna ustanova, za koju odluku o osnivanju mora donijeti Gradsko vijeće, potvrditi je Ministarstvo poljoprivrede, a onda proći proceduru na Trgovačkom sudu. Natječaji za zapošljavanje u JU AquatiKA bit će objavljeni u lipnju, a zaposlenici će početi raditi u listopadu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest