Javni bicikli na karlovačkim ulicama iduća tri mjeseca – bude li interesa, stižu “za stalno”

– U ova tri grada i u dvije godine nismo zabilježili niti jednu krađu bicikla. A imamo ih 160 i 100.000 najmova, te 7.500 registriranih korisnika. Točno se zna kad je koji bicikl i kod koga u najmu, kad je vraćen, a i specifičnog su dizajna i praktično se ne može preprodati, objasnio je Dvorski.

Za bicikle je osiguran servis, a pokaže li praksa da su Karlovčanima potrebniji na nekim drugim mjestima, stanice će biti preseljene na te lokacije.

Interes korisnika će pokazati i hoće li ovo ostati pilot projekt od tri mjeseca ili će javni bicikli na karlovačkim ulicama biti i ubuduće, s većim brojem bicikala i većim brojem stanica.

– Komunalnu infrastrukturu pripremamo posljednjih godina da bude čim sigurnija za osobe smanjene pokretljivosti, pješake i bicikliste. Kad vozimo bicikle ne radimo samo dobro svom zdravlju, nego i sami sebi stvaramo bolje uvjete za život. O tome koliko građani prihvate ovaj projekt, te glasovanju i anketama, ovisit će hoće li ovo, umjesto pilot projekta, biti trajno rješenje, kazala je pročelnica Vesna Ribar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest