Izbornik slovenske gimnastičke vrste Ričard Crnjac: U Selce dolazimo jer tu imamo najbolje uvjete

Ljetni gimnastički kamp u organizaciji GK Sokol iz Karlovca ove godine obilježava 21. godinu i prema zakonu u nekim državama tek bi sada bio punoljetan, a u Hrvatskoj je iz punoljetnosti odavno već iskoračio. Za tu dugovječnost, ali i ono što je itekako važno za istači a to je uspješna organizacija, najzaslužniji su, dakako, karlovački gimnastički djelatnici dok od pojedinaca zlatnu medalju zavređuje Željko Šančić koji je svojom vizijom prije 21. godinu osmislio gimnastički kamp koji je od klupskog, preko županijskog i državnog, do danas prerastao u međunarodni kamp s vrlo snažnim odjekom u zemljama iz okruženja.

Kroz ovogodišnjih 16 dana (od 28. srpnja do 5. kolovoza te od 5. do 12. kolovoza) održani su intenzivni treninzi te niz društvenih igara uz uživanje na suncu i u moru. U prvoj grupi bilo je 150 a toliko ih je kamp pohađalo i u drugoj grupi koja završava za koji dan. Jedan od redovitih posjetilaca s radnom obvezom je i Hrvat iz Pule Ričard Crnjac, izbornik Slovenske gimnastičke vrste na kojoj je funkciji već 15 godina. U gimnastički kamp nekadašnjeg Dječjeg odmarališta Karlovac u Selcu, a danas Hostela Selce, kojemu je od nedavno direktor Dario Smojver, dolazi već pet godina i ne razmišlja o bilo kojem drugom mjestu gdje bi dovodio gimnastičke nade susjedne nam Dežele.

– Trenutno sam ovdje sa 70 gimnastičarki iz Gimnastičkog kluba Šiška iz Ljubljane. U Selcu imamo sjajne uvjete za treniranje, odličan smještaj, blizinu mora, sigurnost, povoljnu cijenu i što je itekako važno odlične ljude i odnose. Sve je to skupa iz godine u godinu sve bolje tako da i ne razmišljamo o tome da bi otišli na neko drugo mjesto – kaže izbornik slovenskih gimnastičara.

U Hostelu trenutno boravi sveukupno nešto više od 300-injak djece i iz Francuske i Belgije. Svi su oni oduševljeni uvjetima, našim morem i osobljem koje je vrlo susretljivo. Nedavno je u kampu boravila i ekipa Sportske televizije (SPTV) koja je za svoj program napravila kratki dokumentarac o kampu.

Na poziv GK Sokol Karlovac i Željka Šančića kamp je posjetio i predsjednik HZSN Jura Ozmec sa suradnicima, glavnim tajnikom Marijanom Bakićem, Robertom Šalinovićem i Davorom Kraljem. Radnom dijelu priključili su se predsjednik KŠZ i ZŠKŽ Želimir – Žiga Feitl i direktor Hostela Selce Dario Smojver. Kasnije im se pridružio i Branko Stipković, urednik – novinar portala Prvahnl www.prvahnl.hr

Zagrebačko – karlovačka novinarska ekipa upoznata je s uvjetima i oduševljena brojnošću gimnastičara u kampu zaključivši da bi svakako tom kampu ubuduće trebalo dati još jači publicitet u medijima.Razgovaralo se o planovima Hostela koje je iznio Smojver dok je Feitl govorio o važnosti održavanja takovih sportskih kampova.

– Za sada su tu gimnastičari i mali rukometaši te poneki nogometni klubovi ali se nadamo da će ubuduće kamp u Selcu za pripremu koristiti još više sportaša, ne samo iz Karlovca – poručio je Feitl.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest