Čak četvorica Karlovčana na kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, na RTL-u kuha i jedan Kamanjčanin

Čak četvorica Karlovčana sudionici su RTL-ovog showa “Tri, dva,
jedan – kuhaj!. Sinoć su, zajedno s ostatkom “kontinentalaca”
odradili svoj prvi nastup. To su otac i sin, Petar i Jurica
Banić, te kumovi Boris Simić i Mario Magdić, dok je u popularnom
showu još jedan kandidat iz Karlovačke županije – Josip Radaković
iz Kamanja.

Prvi dan kuhanja će, čini se, umjesto parova natjecatelja,
najviše pamtiti Tomislav Špiček i Ivan Pažanin, koji su od jačine
začina pojedinih jela jedva izvukli živu glavu!

Da se članovi žirija ne bi uljuljkali u svojim stolcima,
pobrinuli su se parovi Crvenog tima, koji su svoja jela
uljepšali ljutim začinima. Nježno nepce Dalmatinca Ivana
nije moglo podnijeti jačinu zelenog papra kojim su Željko
i Snježana
začinili svoj biftek. “Ja sam protivnik
toliko papra. Ubije mi meso, ubije mi sve! Meni je toliko sad
intenzivno u ustima, je li me možete razumit’? Sad ne znam hoću
li moći kušati ostala jela. Vatra mi je u ustima. Jel’ mogu
dobiti obične vode, molim vas?”, komentirao je Ivan njihov krvavo
pečen biftek u umaku od zelenog papra.

Niti Tomislav nije bio pošteđen žara u ustima. Za to su
krivi otac i sin, Petar i Jurica, koji su
pripremili srnetinu s ljutim papričicama. “Ja sam sad štrucu
uzeo. E, to je ljuto!”, objasnio je Tomislav svoju iznenađenost
ljutine u jelu te je odmah popio čašu vode i krpom brisao jezik.

Međutim, sudeći prema Željkinom komentaru, ljutina
njihovog jela je bila najmanji problem. Za meso koje je suho,
drveno “k’o đon” i pust, nezačinjen umak Petar i Jurica dobili su
najmanje bodova od svih natjecatelja, ukupno osam. Dno tablice
dijele s Katarinom i Tomislavom, koji su također
osvojili osam bodova, i to za svoju pašticadu bez šuga, odnosno
‘ćelave njoke’.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest