Karlovčanka Svetlana Kana Gvozdić jedina žena Taekwondo Grandmaster u Hrvatskoj i Europi

“Kana” Gvozdić spada u pionire ove borilačke vještine, sporta kojim se bavi već pola stoljeća i jedna je od prvih žena nositeljica crnog pojasa u Istočnoj Europi. Spada među prvih pet žena u svijetu koje su postale WTF Internacionalni suci.

Tko još u Karlovcu nije čuo za Svetlanu – Kanu Gvozdić, dugogodišnju tekvondašicu i nekadašnju članicu Brežanova time a danas glavnu trenericu u Taekwondo klubu Hrvatski morao i veteranku Domovinskog rata? Malo je takvih. Posljednjih godina “Kana” je “samostalni strijelac” koja je svoju sportsku taekwondo karijeru usmjerila najčešće izvan granica grada na četiri rijeke i Lijepe Naše. Uglavnom, tamo negdje preko “velike bare” u SAD gdje njeno stručno znanje cijene više nego doma. A kaj se uopće čudite to nam ovdje dođe nekako pod normalno!?

GM Svetlana Kana Gvozdić nedavno se vratila iz New Yorka kojom prigodom je kao rezultat 107. Taekwondo Promotion testa zaprimila certifikate za 8. Dan, pristigle iz Koreje a potpisane od strane predsjednika Sung Wan Lee-a. Gvozdić je u 8. Dan promaknuo Grandmaster Deung Keun Park, legenda američkog taekwondoa i nepobjedivi korejski šampion. S ovim promaknućem, GM Svetlana Kana Gvozdić je ujedno postala i jedina žena Taekwondo Grandmaster, ne samo u Hrvatskoj već u cijeloj Europi.

Za sva dosadašnja postignuća u taekwondou 2015. godine je nagrađena najprestižnijom nagradom Lifetime Achievement te je primljena u članstvo u na 8. Official Taekwondo Hall of Fame Award Ceremony . Istovremeno je na istoj ceremoniji obnašala dužnost Assistant Directora, uz vrlo uspješnu organizaciju same ceremonije. Ubrzo je postavljena i na dužnost Technical Advisora za Hrvatsku, a 2016. godine i za Rusiju. Ovu dužnost još uvijek uspješno obnaša.

– Kompetencija mi se proširila na globalnu razinu tako da odgovorno sudjelujem pri predlaganju kandidata za nagrade iz cijelog svijeta od Argentine, Velike Britanije, Venezuele, Bolivie, USA, Kine, Švedske, Italije, Costa Rice i drugim državama, kao i pri konzilijarnim i ostalim dužnostima – kaže Svetlana Gvozdić.

Predsjednik i osnivač Official Taekwondo Hall of Fame GM Gerard Robbins je nesretnim spletom okolnosti završio u bolnici na operaciji pa je GM Gvozdić povjerio kompletnu organizaciju ovogodišnje 9. Award Ceremony a koja se održala 22. rujna u hotelu Hilton Midtown, New York. GM Gvozdić je u maniri iskusne organizatorice na poziciji Principal Program Direktora i ovu ceremoniju vrlo uspješno organizirala počevši od samog sinopsisa pa do izvedbe.

GM Gerard Robbins, President and Founder of Official Taekwondo Hall of Fame®: “A very special thanks to GM Svetlana Kana Gvozdić Technical Advisor to the Official Taekwondo Hall of Fame representing Croatia & Russia. It was “Kana” the Principal Program Director of the 2017 Taekwondo Hall of Fame Ceremony who worked tirelessly for many months to plan for execution every aspect of the historic ceremony held at the Hilton Hotel in New York on September 22, 2017. In addition to being a war veteran, she is one of the first female dan holders in Eastern Europe as well as one of the first females in the world to be appointed as a WTF International referee. More recently Svetlana Kana Gvozdich became the first female in her country (Croatia) if not the continent of Europe to be promoted to 8th Dan.” “Thank you GM Svetlana Kana Gvozdich for making the Official Taekwondo Hall of Fame Ceremony a huge success”.

– Upravljanje ovakvim projektom na relaciji Karlovac-New York bilo je znatno napornije. Za tehničku potporu, kao i pri organizaciji prethodne 8. ceremonije u Hotelu Esplanade u Zagrebu, angažirala sam poznatog karlovačkog aranžera Zdenka Barjakovića koji je također bio nazočan na ceremoniji u New Yorku, a povjereni dio posla je uspješno obavio – pohvaljuje Barjakovića.

Barjaković je, pak, za uspješnu tehničku podršku, a opet na prijedlog “Kane” Gvozdić, od predsjednika GM Gerarda Robbinsa zaprimio Citation (priznanje) za doprinos HoF-u pri tehničkoj provedbi prethodne ceremonije u Zagrebu.

Kao glavni trener u TKD Hrvatski Orao, pored rada s redovitim borcima, vodi i zasebnu grupu polaznika veterana Domovinskog rata i Hrvatskih ratnih vojnih invalida pa je i to poruka zainteresiranima da se jave. Ujedno, od nedavno klub obavlja upise svih uzrasta u novu sezonu. Informacije na mobitel broj 098 241 327.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest