Gradnja akvarija u punom jeku – ostaje pitanje je li Karlovac trebao dobiti kamp, a potom i akvarij?

Gradnja KAquariuma, prvog akvarija sa slatkovodnim ribama u Hrvatskoj u punom je jeku na desnoj obali Korane. Nakon što su srušeni objekti nesuđenog kampa za iznajmljivanje autodomova – kampera, europskim novcem gradi se 36,6 milijuna kuna vrijedno zdanje koje bi trebala postati nova turistička atrakcija grada na četiri rijeke.

Prvo je napravljen iskop u kojem će se smjestiti akvarij i muzej rijeka, pa su betonirani temelji i polako nastaje armirano – betonska konstrukcija. Podsjetimo, gradnja i opremanje zbog rokova mora trajati najviše godinu dana, dok je otvorenje akvarija sa svim popratnim sadržajima predviđeno za rujan 2016. godine.

Građane svakako veseli prizor na radnike i dizalice, no nakon što su bageri sravnali objekte nikad ostvarenog kampa, mnogi se pitaju nije li Karlovac trebao dobiti i kamp, a onda i akvarij. Posebno jer mnogi sumnjaju u ekonomsku isplativost projekta akvarija.

Naime, kamp za prihvat i iznajmljivanje kampera mogao je biti itekako unosan u turističkom smislu, posebno kad Hrvatska iz godine u godinu obara rekorde u broju dolaska i noćenja gostiju a Karlovac je prometna spona europskog kontinenta i jadranske obale.

Zamisao da Karlovac bude centar u koji bi turisti dolazili te iz njega u kamperima odlazili prema Plitvičkim jezerima i dalje prema moru bila je odlična, no nakon dolaska HDZ-a na vlast u gradu ovaj je projekt, zamišljen od prethodne SDP-ove vlasti s privatnim partnerom, postao nepoželjan a izgrađeni i nedovršeni objekti proglašeni ruglom koje treba srušiti.

Tu su odluku građani masno i platili u sudskoj nagodbu s privatnim investitorom od čak 6,7 milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest