Biramo NAJkupalište 2015. uz Karlovačko – Dobra, Jaškovo – Grdun

Nakon izgradnje hidroelektrane Lešće rijeka Dobra, nažalost, nikada više neće biti ista kao prije. To su spoznali mnogi koji su se u Dobri godinama u ljetnim mjesecima osvježavali, vikendaši, putnici namjernici i naravno, lokalno stanovništvo.

Upropaštavanje rijeke u gornjem toku, međutim, ne sprječava zaljubljenike u rijeku Dobru da i dalje uživaju u njoj. Dobra je oduvijek bila hladnija od ostalih “karlovačkih” rijeka, no sada je još stupanj, dva hladnija zbog propusta HE koja iz akumulacijskog jezera vodu propušta s dna.

Nadalje, erozija tla uz obalu je i dalje prisutna i iako se polako sanira, čini velike probleme mještanima naselja uz rijeku.

No bilo kako bilo, kupači Dobru nikada neće napustiti. To je barem vidljivo na najpoznatijem kupalištu u Zadobarju, Grdunu, odnosno Jaškovu kako neki smatraju.

POKROVITELJ AKCIJE

Plažu pored drvenog mosta i slapa osim livade čini i infrastruktura tamošnjeg ugositeljskog objekta, restorana “Papalina” s pripadajućim kafićem. Ovo je mjesto poznato po okupljalištu sudionika Prvomajske biciklijade. Iako je Dobra na početku svibnja na tek 15, 16 stupnjeva, Biciklijada gotovo redovito znači i otvorenje sezone kupanja na Dobri, uglavnom kod onih koji nakon pedaliranja potegnu koju Karlovačku više.

Plaža je i dalje solidno uređena, dok “Papalina” diže sve ostalo svojom ugostiteljskom ponudom. Riblja jela tamo su i dalje na vrhu menija, dok je ponuda uklopljena otvaranjem Matinog mlina koji je obnovio ugostitelj Darko Grdunac.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 3,5 – Uređenost kupališta 4 – Popratni sadržaji 3,5 – Čistoća vode 4 – Ugostiteljska ponuda 4

UKUPNO: 19,0

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest