Više nije tajnik HRK Karlovac, Martin Galović: Drago mi je da sam bio dio tima i pomogao u rješavanju ogromnog problema

Nakon 10 godina provedenih na funkciji tajnika Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac Martin Galović sa 1. prosincem više nije tajnik kluba. na funkciji je bio u razdoblju kad je klub prolazio najteže trenutke od svoga postojanja. Blokada, stečaj, ispadanje iz lige i kad su mu mnogi okrenuli leđa. Dovoljan razlog da proćaskamo s njim o klubu u proteklih deset godina koje su za karlovačkog premijerligaša bile možda i najteže u 25 godina postojanja.

– Točno, u jednom trenutku ostao sam s trenerima i igračima, bez uprave i igdje ikoga… – kaže Martin Galović.

Dobro, ali nisi baš bio bez pomoći? – Kasnije nam se u pomoć uključio Tihomir Kasunić. Nakon toga je uz veliku pomoć Karlovačke športske zajednice, predsjednika Želimira Feitla i glavne tajnice Marijete Ćelić, pokrenut stečajni postupak preko Trgovačkog suda u Zagrebu. Sa stečajnom upraviteljicom gđom. Huljev i g. Drakulićem iz stečajne uprave sam bio u svakodnevnom kontaktu i nekoliko puta tjedno odlazio kod njih. Vodio sam kompletnu administraciju za Trgovački sud. Na kraju smo uspjeli, klub je izišao iz stečaja. Drago mi je da sam bio dio toga tima i pomogao u rješavanju ogromnog problema. Stoga mi još više žao što više nisam u klubu. Ali tako je to u sportu i u životu…

Otišao si nekako iznenada, da li ti je žao? – Naravno da mi je žao. Deset godina provedenih na važnoj funkciji tajnika prvoligaškog kluba nije mala stvar. Stekao sam u tom periodu veliki broj poznanstava i veliki krug prijatelja po ostalim klubovima, HRS-u, među sucima i delegatima, što će mi svakako faliti.

Zašto je došlo do razlaza? – Nakon izlaska iz stečaja prije godinu dana je formirana je nova uprava kluba. Očito je da pojedini članovi nove uprave nisu bili zadovoljni mojim radom. Pred mene su stavljeni neki ciljevi i zahtjevi na koje se nisam mogao obvezati i na koje nisam mogao pristati, te sam se odlučio na odlazak. Odluka je za mene bila jako teška. Većinu članova je ova moja odluka iznenadila i nisu baš bili oduševljeni, te su me pojedinci pokušavali nagovoriti da ostanem. No, na kraju su me ipak podržali i prihvatili moju čvrstu odluku.

Jel’ bilo nesuglasica? – S nikim nisam imao nesuglasica i problema. Kakvu su oni imali informaciju i dojam stekli o meni, u to ne bih ulazio. Na kraju smo se razišli na korektan način.

Koliko  je klub organizacijski adekvatan rangu u kojem se nalazi? – Klub danas napokon ima složenu organizaciju – Upravu, Nadzorni odbor, Komisiju za financije i marketing. Sve ono što ozbiljni klubovi trebaju imati. Međutim, većina klubova uz sve nabrojano ima sportskog direktora i tajnika, HRK Karlovac to nažalost više nema. Mojim odlaskom u klub je došao Aldo Navialić, ali kako imam informaciju ne na mjesto tajnika već samo kao suradnik kluba u pomoći oko organizacijskog dijela. Stoga mislim da taj dio više nije adekvatan rangu u kojem se klub nalazi i da je neozbiljno i neprofesionalno za jednog premijerligaša ne imati sportskog direktora, a pogotovo ne imati tajnika koji će biti konstantno na raspolaganju klubu za tako veliki pogon kakav ima HRK Karlovac. Nema niti stručni stožer što bi svakako bilo dobro imati jer bi bilo od pomoći trenerima.

Što ostavljaš klubu? – Tajnik je prvi operativac, logističar kluba. Iza sebe ostavljam posloženi posao koji netko treba nastaviti voditi. U opis posla koji sam obavljao ulaze organizacije natjecanja za sve kategorije igrača. Organizacija domaćih i gostujućih utakmica. Tijesna suradnja s HRS-om i s ostalim institucijama te prisustvovanje brojnim sastancima. Plenumu klubova gdje smo bili na izvoru informacija. U opis posla spada i priprema svih sastanaka u klubu, od upravnih odbora i skupštine, press konferencije do sastavljanja i arhiviranja dokumentacije, ugovora s igračima i trenerima, raznih sponzorskih ugovori i tome slično. Da ne spominjem ostale tekuće poslove koje sam obavljao. Svih ovih godina bio sam i u stručnom stožeru seniorske ekipe, na svim domaćim i gostujućim utakmicama na klupi s trenerom.

Možeš nam komentirati smjenu na klupi, Rašić – Požega? – Tatjana Rašić bila je trenerica seniorske ekipe u najtežim danima za klub, u sezoni u kojoj se spremala reorganizacija lige gdje je šest klubova ispadalo. Momčad je u toj sezoni bila suočena s mnogim poteškoćama i ispala je u niži rang natjecanja. Iz kluba je otišao trener i nekolicina igrača zbog niz problema koji su se bili sakupili a nikako ih uprava nije riejšila. Tanja je bila odvažna hrabra da se u tom trenutku uhvati za taj ‘vrući krumpir’. Imala je najmlađu i prilično neiskusnu ekipu za Premijer ligu, ali je nesmiljeno krenula u borbu za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi, a sada i za što boji plasman u Premijer ligi. Svakako joj treba zahvaliti i čestitati na svemu. Ulazak u ovu sezonu krenuo je lošije od očekivanog i uprava je morala napraviti smjenu trenera. Dragomir Požega bio je veliki igrač i kapetan kluba. Siguran sam da je ‘Dragec’ dobar izbor za klub. Želim mu puno sreće i uspjeha u radu sa seniorima, a Tanji također u radu sa mlađim dobnim kategorijama.

Ostaješ u sportu ili…? – Ostajem u sportu i dalje, ipak je tu puno godina. Ukupno sam u rukometu 20 godina, 10 godina igrač i 10 godina sportski djelatnik. Posljednjih 7 godina obavljam i funkciju tajnika u Rukometnom savezu Karlovačke županije. Odlaskom iz kluba, planirao sam se u potpunosti povući iz rukometa ali na nagovor predsjednika RSKŽ Zdravka Štedula odlučio sam ostati. Eto, tako da ću na neki način ostati u rukometu.

Što si po zvanju, imaš li kakve šanse zaposliti se uskoro? – Ovo je sada jako teško pitanje, šanse za zaposlenje uvijek postoje, samo je pitanje koliko će vremenski trajati. Naravno, želim se zaposliti što prije. Po zanimanju sam fizioterapeutski tehničar. Na Višoj trenerskoj školi na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, smjer rukomet, imam još jedan ispit za položiti.

———————————————————————————————————————-

Karlovac u posljednjem kolu prije prvenstvene pauze odlazi u Sesvete

U posljednjem, 12. kolu Premijer lige prije odlaska na pauzu, rukometaši Karlovca igraju ovaj vikend u Sesvetama s domaćom istoimenom momčadi. Prije ovoga kola Karlovac je na 6. mjestu sa 10 bodova, a Sesvete su 8. s bodom manje. Prvenstvo se nastavlja 10/11. veljače 2018. a Karlovac u 13. kolu ugošćuje pretposljednji Metalac koji prije ovoga kola ima 4 boda. U ovom kolu “metalci” ugošćuju momčad Spačve Vinkovci.

—————————————————————————————

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest