Rat priopćenjima u Krnjaku – načelnik i njegov zamjenik nastavili s međusobnim optuživanjem

Uzajamna javna prozivanja na relaciji načelnik Krnjaka – njegov zamjenik oko obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Dejan Mihajlović (SDSS) i Josip Ljevar (HDZ) nastavljaju.

Nakon što je Ljevar prozvao Mihajlovića da je ignorirao državni praznik, a ovaj odgovorio kako je upravo njega zadužio da u ime Općine sudjeluje u polaganju vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima, Ljevar je ustvrdio kako načelnik svoju odgovornost pokušava prebaciti na drugoga.

– Da mi je načelnik Mihajlović rekao da mu je puno platiti iz proračuna općine Krnjak 250 kn za vijenac poginulim braniteljima, poglavito onima koji su dali svoj život za oslobađanje Krnjaka, koji se dogodio čudne li simbolike baš na današnji dan prije 20 godina, kupio bih ga za svoje novce. Da je Mihajlović iznio niz neistina može se lako provjeriti, na primjer: da sam iskoristio njegovo odsustvo kao što izjavljuje nije istina jer načelnik nije bio odsutan što se lako može provjeriti jer je 10 minuta prije polaganja bio sa nama ispred zgrade općine što može potvrditi 50 ljudi. Kada smo završili polaganje vijenaca načelnik općine je došao među nas što je vidljivo i na fotografijama koje u prilogu šaljem, naveo je Ljevar u svom priopćenju. 

Mihajlović, pak, tvrdi da je od tog dana na godišnjem odmoru zbog čega je i ovlastio Ljevara da predstavlja Općinu na polaganju vijenaca “što on iz samo sebi poznatih razloga nije učinio.”

– Neposredno prije samog mog polaska na put sam vidio svoje sumještane kako zajedno sa g. Ljevarom polažu vijenac te sam ih pozdravio ni ne sluteći da g. Ljevar ima neku drugu namjeru i vlastitu režiju. Smatrao sam da, ako nije u stanju obavljati neke složenije općinske poslove, da će bar biti sposoban položiti vijenac u ime Općine u kojoj radi i od koje živi. Očigledno sam se prevario, vjerovatno je taj zadatak za njega bio pretežak. Moram priznati da me ne čudi ponašanje mog zamjenika jer on koristi svaku priliku da odnose između Hrvata i Srba poremeti jer na taj način opravdava svoj “rad”, naveo je Mihajlović u priopćenju, zaključivši da će i dalje poduzimati sve sto je u moći i nadležnosti općinskog načelnika kako bi se odnosi između Hrvata i Srba razvijali kao i uvjeti u kojima svi zajedno žive jer su budućnost “projekti, obrazovanje, investicije, kultura, a posebno rad koliko god to nekome strašno zvučalo”.

KAportal objavom ovog teksta završava medijsko praćenje Mihajlovićevog i Ljevarovog međusobnog prozivanja priopćenjima. Ako su načelnik i njegov zamjenik zainteresirani, rado ćemo nakon sezone godišnjih odmora napraviti razgovor s obojicom i objaviti ga i u pisanom i video obliku. 

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest