U Zadru je preminuo Stevica Kosanović, nekadašnji košarkaš Željezničara

U Zadru je u 64. godini života iznenada preminuo Stevica Kosanović, nekadašnji igrač košarkaša Željezničara iz Karlovca. Za KK Željezničar je igrao između 1966. i 1972. godine kad s roditeljima seli u Beograd te igračku karijeru nastavlja u OKK Beogradu.

Karlovačkoj sportskoj, košarkaškoj javnosti, poznat je kao izuzetno talentirani junior Željezničara koji je u kolovozu 1969. godine nastupio za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije u Ateni na Balkanskom kupu.

– Bio je odličan kontraš tako da smo se odlično slagali u igri. Kao junior se vrlo brzo nametnuo treneru seniorske momčadi pa je već dosta rano igrao za prvoligaški sastav Željezničara – prisjeća se njegov suigrač Slobodan – Rodo Krivokuća.

Igrao je u sastavu vrlo uspješne generacija karlovačkog Željezničara koju je trenirao Ivan Dobranić: V. i S. Kosanović, S. Cvitković, Z. Ninkov, Č. Popović, N. Švinger, N. Brajdić, B. Hanžel, Zobenica i A. Pizent. Talentirani košarkaš u to vrijeme bio je i brat mu Vlada ali ne toliko uspješan kao Stevica.

Između 1969. i 1971. više je puta biran i među najuspješnije karlovačke sportaše u anketi ondašnje SOFK-e.

Nakon aktivnog bavljenja košarkom završio je Fakultet za fizičku kulturu, a oženivši se za Zadranku preselio je 80-ih godina u taj grad na jadranskoj obali gdje je godinama živio i radio kao profesor tjelovježbe na školi.

Posljednji ispraćaj biti će u ponedjeljak 8. kolovoza 2016. u Zadru.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest