Biciklistički maraton Istria Granfondo: Karlovčanin Ivan Horvatin ukupno 5. te 1. mjesto u kategoriji rekreativaca bez licence

Preko 600 biciklista iz 15 zemalja nastupilo je na međunarodnom biciklističkom maratonu Istria Granfondo u Umagu. Natjecatelji su mogli birati između 88 km duge dionice Istria Granfondo Small  i 128 km duge dionice Istria Granfondo Classic. Nastupili su i proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević, trenutno aktivni profesionalci Josip Rumac i Matija Kvasina, te gotovo svi najbolji biciklisti amateri iz regije.

Karlovački biciklisti Ivan Horvatin, Goran Galović, Domagoj Milaković i Danijel Perković nastupili su na IGF small, a vozilo se trasom Umag – Karigador – Brtonigla – P. Porton – Oprtalj – Momjan – Plovanija – Savudrija – S. Maris – Umag, izuzetno interesantnom i dinamičnom stazom sa zahtjevnim usponima na Oprtalj i Momjan.

Horvatin je polučio odličan rezultat zauzevši ukupno 5. mjesto, te 1. mjesto u  u kategoriji rekreativaca bez  licence, dok je Galović bio 11., Milaković 22. i Perković 11. u kategoriji rekreativaca sa UCI licencom.

Ukupni pobjednik

maratona IGF Small je Andrea  Calza iz Italije, dok je na dužoj dionici IGF Classic u dužini 128 km slavio naš profesionalni biciklist Josip Rumac član ekipe Sinergy Baku Cycling Project.

Istria Granfondo definitivno je postao biciklistički događaj u regiji koji se ne propušta, te svake godine okuplja sve više i više sudionika i odlična je promocija za Istru kao cikloturističku destinaciju.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest