Karlovački atletičari u ŠSD na Rakovcu dobili krov nad glavom i atletsku stazu pod nogama

Karlovačka atletika je konačno, nakon dugo vremena, dobila atletsku stazu, ne na atletsko – nogometnom stadionu “Branko Čavlović – Čavlek”, već na balkonu i iznad tribina u Školskoj sportskoj dvorani (ŠSD) na Rakovcu. Na stazi u ŠSD neće se moći odvijati natjecanja ali ona će itekako koristiti atletičarima za trening. Osim atletičarima, ona je namijenjena i svim ostalim sportašima, rekreativcima, ali i učenicima koji imaju nastavu tjelesnog odgoja u dvorani.

– Ovo je nešto sjajno, staza je odlična – prezadovoljan je profesionalni trener Atletskog kluba Karlovac (AK Karlovac) Saša Belčić koji dodaje – Sada ćemo konačno imati gdje trenirati, zimi i ljeti. Vjerujem da smo ovime okrenuli novu stranicu karlovačke atletika te da će se novi uvjeti ubrzo pokazati i na rezultatima naših atletičara. Zahvaljujem svima koji su uložili novac i dali si truda da ovo naprave.

Na otvorenju staze bila je i bivša karlovačka atletska zvijezda Ana Guštin sada Dragojević koja također nije skrivala zadovoljstvo jer će sada i članovi njenog kluba AK Ka-tim, imati gdje trenirati. Među gostima bio je i Karlovčanin sa zagrebačkom adresom Robert Franjković, tvorac Karlovačkog cenera, ulične utrke na 10.000 metara. Nedavno je u Karlovcu registrirao svoj atletski klub.

– Odličan potez KŠZ-a i partnera. Staza je osposobljena za treniranje na kratke, srednje i druge pruge tako da sam gotovo siguran da će ona od sada znatno više doprinijeti bržem napretku atletike u Karlovcu – rekao je Franjković koji je već započeo pripremati peti po redu Karlovački cener.

Vrijednost staze je 88.000 kuna od čega je Županija dala 50.000 kuna, a Grad Karlovac i tvrtka Mladost preostali novac. Još će biti potrebno 15.000 kuna kako bi se doplatila razlika u podlozi s obzirom da je staza šira od standarda.

Otvorenju su bili nazočni župan karlovački Ivan Vučić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Damir Mandić, pročelnik za društvene djelatnosti Karlovačke županije Željko Šančić i gradska pročelnica društvenih djelatnosti Andreja Navijalić, predsjednik Karlovačke športske zajednice (KŠZ) Želimir Feitl i drugi.

Nakon ovoga hvale vrijednog ulaganja u karlovački sport sad je konačno došlo vrijeme da na red dođe investiranje u novu atletsku stazu na nogometnom stadionu s desne obale Korane koja je već više od 25 godina u derutnom stanju i neupotrebljiva za treninge a kamoli za bilo kakva službena natjecanja.

– Već neko vrijeme ozbiljno razmišljamo o tome, tri godine pokušavamo iznaći novac za tu stazu, ali zbog sanacije klizišta i ostali prioriteta ona nikako ne dolazi na red. Čim se situacija malo stabilizira krenuti ćemo i u taj projekt – obećao je Damir Mandić, prema mnogima kandidat za budućeg karlovačkog gradonačelnika.

Nadamo se samo da ovo nije jedno od Mandićevih pustih predizbornih obećanja!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest