JAČI OD KORONE I KIŠE

Nijemac Sebastian Hendel i naša Matea Parlov Koštro pobjednici 8. Karlovačkog Cenera (FOTO, VIDEO)

Gotovo 700 atletičara i atletičarki trčalo je središtem Karlovca na osmom izdanju Karlovačkog Cenera, jedine hrvatske utrke s Bronze Label oznakom Svjetske atletske federacije World Athletics, i to unatoč novim problemima s pandemijom koronavirusa i kišovitim i hladnim vremenom.

Organizatori su posve opravdano odlučili ne prihvatiti pomalo neobičnu “preporuku” županijskog i gradskog stožera u zadnji tren (dok će se istovremeno sutra igrati utakmica Dinamo-Hajduk pred 10-15 tisuća gledatelja!) o otkazivanju utrke, uostalom bilo bi to i nerazumno nakon što su stotine trkača stigle u Karlovac, a organizator se zaista svojski potrudio da osigura maksimalno sigurne uvjete, uključujući i posebne startne zone kako se ne bi stvorila prevelika gužva na startu.

Elitna utrka zbog pandemije koronavirusa svakako je ove godine pretrpjela posljedice, ali Robert Franjković potrudio se dovesti u Karlovac gotovo sve što se moglo – afričke trkače koji su već dulje vrijeme na pripremama u Europi, kao i sjajnog Nijemca Sebastiana Hendela, prvaka svoje zemlje, koji je i u Karlovcu osvojio prvo mjesto i to prilično uvjerljivo s vremenom 30:13. Podosta sporije od rekorda utrke, ali po kišnom i vjetrovitom vremenu – vrlo dobar rezultat. Drugo mjesto osvojio je Kenijac Koech, dok je treći bio Niyomukiza iz Burundija. Najuspješniji hrvatski atletičar bio je Kristijan Sušilović na sedmom mjestu. 

U konkurenciji žena sjajna je bila naša Matea Parlov Koštro s vremenom 33:57, odlična deveta u ukupnom poretku i prva ispred još jedne Hrvatice, Kristine Hendel, u ženskoj konkurenciji, dok je treće mjesto pripalo Clementini Mukandanga iz Ruande. 

Na startu masovne “Glavne utrke”, pak, pojavilo se 545 atletičara i atletičarki, a najbrži je bio Velikogoričanin Bruno Škrinjarić s pristojnim vremenom 33:59, s kojim bi ostvario top 10 rezultat i u Elitnoj utrci! Drugi je Zagrepčanin Gordan Petković, a treći Renato Sertić iz AK Plitvice, dok je najbolji stranac petoplasirani Slovenac Lindič.

Kod žena pobijedila je Slovenka Anja Fink, ispred Varaždinke Simone Jambrošić i Zagrepčanke Ingrid Nikolesić.

Paralelno se odvijala i utrka štafeta (tročlanih), u kojoj je najbrža bila muška štafeta riječkog Kvarnera u sastavu Marin Babnik, Marin Mandekić i Dino Vidmar. Kvarnerova štafeta bila je najbrža i u konkurenciji mješovitih štafeta s dvije žene u sastavu Zoran, Sandra i Silvija Žilić, kod mješovitih štafeta s dva muškarca u postavi najbrža je bila ekipa krapinskog Maratona (Iva Hršak, Krunoslav Grah i Jakov Friščić), a kod ženskih štafeta pobijedile su Fit Cure (Branka Žokvić, Maja Prahin i Tea Faber).

Evo i pobjednika pojedinačne utrke po starosnim kategorijama (nisu navedeni natjecatelji u kategorijama iz kojih dolaze ukupni pobjednici):

Juniori: Karmelo Mrvica (Sveti Filip i Jakov) i Simona Jambrošić (Varaždin)

35+: Gordan Petković (Zagreb) i Ingrid Nikolesić (Zagreb)

45+: Zoran Jozić (Žumberak) i Marijana Katić (Zadar)

55+: Oliver Bosnić (Zadar) i Sonja Dragojević (Karlovac)

65+: Zvonimir Perkušić (Zagreb) i Jožica Rogelj (Slovenija) te od hrvatskih natjecateljica Marica Krnek (Zagreb)

Pljesak su zaslužili zaista svi, a itekako i organizatori. Nadamo se da će sljedeće godine Karlovački Cener biti održan u znatno boljim i ljepšim vremenima, bez prijetnje koronavirusa i u idealnim vremenskim uvjetima te uz još jaču i kvalitetniju postavu nego ove godine!

Pogledajte FOTO GALERIJU…

>> Karlovački cener 11.7.2020.

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/396028/karlovacki-cener-1172020/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest