Ozaljski vinari predstavljaju se u Zagrebu, a od 4. do 6. rujna u Ozlju – “Zlatna kap”

U petak i subotu, oba dana s početkom u 18 sati, na Trgu Petrice
Kerempuha (gornji plato tržnice Dolac) predstavit će se ozaljski
vinari, gastronomija ozaljskog kraja, eko proizvodi seoskih
domaćinstava i još mnogo toga s pitomih brežuljaka Vivodine i
Vrhovca.

Sva izložena vina moći će se kušati neograničeno uz kupnju
ulaznice po cijeni od 50 kuna. Osim vina posjetitelji će imati
priliku kušati i delicije iz domaće proizvodnje OPG-ova
Karlovačke županije, a sve će proizvode biti moguće i kupiti na
licu mjesta po podrumskim, odnosno promotivnim cijenama. Uz vina
će biti sljubljena i ponuda tradicionalnih jela iz ozaljskog
kraja, pa će se tako na jelovniku ovog vikenda među inim naći i
ozaljska janjeća pašteta i težački sendvič, salata od rikole s
ozaljskom bučom i domaćim sirom, gulaš bana Nikole, ozaljski
rezanci s gljivama, ili pak slastice kao što su torta Katarina
Zrinska i domaće štrudle od jabuka, sira, kupina ili krušaka…

Sve to, pak, svojevrsna je najava “Zlatne kapi”, manifestacije
koja će se od 4. do 6. rujna održati u samom Ozlju, gdje vas
domaćini očekuju u vinskim podrumima, na seoskim domaćinstvima i
u Starom gradu Ozlju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest