Organizatori Dana piva očekuju najmasovniji dolazak pivopija u povijesti karlovačke pivarijade – pogledajte što nude…

Karlovački dani piva će u svom 29. izdanju biti rekordni po posjeti. Ovo je, naime, zasad samo želja organizatora iz tvrtke Fest koja je koncesionar tradicionalne karlovačke manifestacije. Kako je kazala direktorica prodaje Festa Anita Tuček, u Karlovac na Dane piva dolaze najatraktivniji izvođači do sada te se nada da će to doprinjeti da se ova predviđanja ostvare.

Novi rekord?

– Severina otvara manifestaciju i to je njezin dolazak na Dane piva nakon šest godina. Halid Bešlić nastupa prvi put dok su tu i regionalne zvijezde S.A.R.S., kazala je Tuček. U deset dana manifestacije moglo bi nas posjetiti više od 100 tisuća posjetitelja što bi značilo svojevrstan rekord, kazala je, dok optimizam temelji da je prošlogodišnja manifestacija donijela povećanje broja posjetitelja od čak 25 posto.

Program će se odvijati na pet pozornica, za razliku od dosadašnjih četiri. Uz glavnu koja je i ove godine pod šatorom, a ne ona izgrađena na ŠRC-u specijalno za tu namjenu, program će se odvijati na “Urban pozornici” s karlovačkim rock bendovima, “Etno pozornici” gdje će na programu biti tamburaši i klape, te na pozornici rezerviranoj za “retro i svedah”. Na svoje bi trebali doći i najmlađi koji će imati svoju pozornicu sa zabavnim programom. 

Karlovačko po 11 kuna, bit će i “craft” piva

Što se tiče pivopija koji bi ipak na Danima piva trebali biti najpovlašteniji gosti, čak i više od ljubitelja lakih i inih nota, pobrinuo su Heineken, vlasnik karlovačke pivovare. Osim brenda koji je temelj Karlovačkih dana piva – Karlovačkog, a koji će se prodavati po unificiranoj cijeni od 11 kuna za pola litre točenog, vlasnik pivovare na Dubovcu Karlovčanima će prezentirati Studentsko pivo Veleučilišta u Karlovcu, ali i više zanatskih “craft” piva. Predsjednica Uprave Heinekena Hrvatska, Branka Slaveska, kazala je da su se na njihov poziv domaćim zanatlijama u pivarstvu odazvali Pivovara Bošnjak, Visibaba i Hold’em Brewery. Na posebnom štandu zvanom Svijet piva posjetitelji će moći probati i poznate brendove iz portfelja Heinekena – poljske Zywiec Marcowe, Zywiec Porter, Zywiec Bock i Warku Strong te talijansku Birra Moretti.

– Vjerujemo da će hrvatski ljubitelji piva uživati u ovoj popularnoj manifestaciji pa ih pozivamo da dođu u Karlovac i nazdrave na 29. Karlovačkim danima piva, dodala je Slaveska.

Jelić pozvao na prepoznatljivu feštu

Pivovara i ove godine promiče svoj program odgovorne konzumacije piva kroz podjelu narukvica “Ja sam 18+”, te osigurava besplatan autobusni prijevoz posjetitelja iz Ozlja i Duge Rese. U ponedjeljak 24. kolovoza svi zainteresirani će moći i posjetiti pivovaru na Dubovcu u još jednom Danu otvorenih vrata.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić dodao je da pivarska tradicija i Dani piva uvelike doprinose prepoznatljivosti našega grada. Poziva Karlovčane, građane drugih gradova ali i susjednih država da dođu na pravu pivarsku feštu.

Pivarijada počinje tradicionalnom povorkom u petak u 19 sati s Trga bana Josipa Jelačića do ŠRC-a Korana. Iz Festa pozivaju sve građane da se pridruže povorci ili da je barem pozdrave uz put.

Predstavljanje knjige o Karlovačkoj pivovari

Dan uoči početka manifestacije bit će promovirana knjiga o Karlovačkoj pivovari i radnom vijeku jednog pivara. Autor je nekadašnji direktor Pivovare Ljudevit Mejaški. Slaveska nije htjela otkrivati o čemu se točno radi već je samo kazala da to prepušta Mejaškom. Naravno, pozvala je na prezentaciju koja će se održati u četvrtak, 20 kolovoza u 17 sati, na terasi Karlovačke pivovare. Izgleda da će nekad kultno mjesto okupljanja Karlovčana ponovo oživjeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest