Obrtnički sajam sljedećih pet dana ponovo oživljava Zvijezdu – svi sretni što je odvojen od Dana piva

U srcu karlovačke povijesne Zvijezde, na Trgu bana Josipa Jelačića i nekadašnjem poprištu Dana piva otvoren je 12. Obrtnički sajam koji bi, sudeći po viđenom prije otvorenja, opet mogao opravdati sva očekivanja i premašiti broj posjetitelja od prošle godine.

Naime, kako je Udruženje obrtnika Grada Karlovca prije dvije godine, uz potporu gradske uprave, odlučilo sajam dislocirati s prostora ŠRC-a gdje su Karlovački dani piva, intencija da se, barem nakratko, tih dana vrati život u Zvijezdu,

potpuno je uspjela. Iako je otvorenje sajma bilo jučer u 18 sati, a štandovi se tek slagali, terasa s ugostiteljskom ponudom bila je posve puna.

– Nakon što smo sajam prošle godine održali na Trgu bili smo jako zadovoljni, mi kao organizatori a posebno izlagači i posjetitelji. Rezultat je da ih ove godine ima još više, dok je i anketa koju smo proveli pokazala da smo učinili pravu stvar, kazao je tajnik Udruženja obrtnika Miroslav Seljan.

Seljan navodi da ih je u tome podržao Grad sa svim svojim službama, te da je naum da se građani privuku u Zvijezdu uspio, posebno jer ljudi na sajam dolaze ciljano, a ne samo kao šetači na Danima piva.

Ova koncepcija sajma je i prilika za obrtnike da se bolje promoviraju i obave neke poslovne kontakte, a za sve druge da se zabave uz program, te kvalitetnu ponudu jela i pića koju je osigurao Pleter d.o.o.

Bilo je, kaže Seljan, zamjerki zašto ugostiteljska ponuda nije ustupljena nekom obrtniku nego državnoj tvrtki.

Razlog je to što imaju infrastrukturu koja je na visokom nivou, što se vidi po ogromnom šatoru koji ima staklene stijene sa strane, dok je kuhinja je opremljena gotovo kao i ona pod pravim krovom.

Rezultat je vidljiv na tanjurima i stolovima gdje se ne toči pivo iz plastičnjaka, već je to ukupna restoranska ponuda i to po cijenama nižim od onih na Danima piva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest