7 dana na 4 rijeke: Tjedni pregled od ulične košarke do natjecanja veterana

7 dana na 4 rijeke: Tjedni pregled od ulične košarke do natjecanja
veterana

Sezona kiselih krastavaca je metaforički, ali isto tako u pravilu pejorativni izraz, kojim se opisuje uređivačka politika informativnih medija tokom ljeta, a koju karakterizira inzistiranje na praćenju tema i događaja koje su daleko trivijalnije u odnosu na ostatak godine. Sezona kiselih krastavaca je u pravilu sezona godišnjih odmora, kada u mnogim sredinama prestaje redovna politička, ekonomska, kulturna i sportska aktivnost, odnosno više nema “ozbiljnih” tema koje bi mogle privlačiti čitatelje. Mediji tu prazninu nastoje ispuniti “kreativnim” tretmanom raznih događaja. Eto, tako bih, otprilike, najavio ovu kolumnu.

ULIČNA KOŠARKA

Turniri u uličnoj košarci “3 na 3” u 8 hrvatskih gradova najavit će Eurobasket u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Latviji. U Zagrebu se igra C skupina (5. – 10. rujna) u kojoj su uz Hrvatsku još i Grčka, Slovenija, Nizozemska, Makedonija i Gruzija. Promocija ovog košarkaškog događaja uključuje turnire u uličnoj košarci u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS). Turniri su već u Šibeniku, Zadru, Rijeci, Puli i Osijeku i Slavonskom Brodu. U Karlovcu će se održati 22. kolovoza, a završni turnir igra se u Zagrebu.

SVJETSKI KUP U STRELJAŠTVU

Na Svjetskom kupu u streljaštvu u Gabali (Azerbajdžan) održanom u konkurenciji strijelaca iz 90 država, nastupili su Dugorešanin Borna Petanjek i Karlovčanin Vlado Cindrić. Petanjek je u disciplini MK puškom s 50 metara u trostavu ju finalu upucao 1.166 krugova, što mu je donijelo novi osobni rekord. Nastupio je i u gađanju zračnom puškom s 10 metara ali tu nije prošao eliminacijski krug, baš kao ni pištoljaš Vlado Cindrić.

NK KARLOVAC 1919 – NK ILOVAC 37:0

Karlovački četvrto-ligaš pobijedio je u Ogulinu gdje su se prijateljski sastali s prošlogodišnjim prvakom 1. ŽNL NK Ogulin (2:1). NK Karlovca 1919 i NK Ilovca odigrali su prijateljske – trening utakmice svih svojih selekcija. Seniorska momčad Karlovca 1919 pobijedila je županijskog prvoligaša s Ilovca sa 3:0. U nadmetanju mlađih selekcija istih klubova odigrale su prijateljske utakmice gdje su u sva tri susreta pobijedili igrači ova dva kluba uspješnije su bile momčadi sa sjedištem na desnoj obali Korane. Mlađi pioniri pobijedili su sa 17:0, kadeti 8:0, a juniori 9:0. Konačan rezultat svih selekcija bio je 37:0 za NK Karlovac 1919. U subotu 22. i nedjelju 23. kolovoza NK Karlovac 1919 bit će domaćin turnira limača (2005. i mlađi) i karlića (2007. i mlađi).

Prstići i limači NK Ilovac gostovali su u Rijeci gdje su na pomoćnom igralištu stadiona Kantrida odigrali prijateljske utakmice sa vršnjacima prvoligaša HNK Rijeka. Mali Riječani su bili uspješniji. Prva ekipa prstića poražena je sa 3:1, prva ekipa limača 5:1, a u nadmetanju drugih ekipa Riječani su pobijedili sa 8:0 kod prstića i 10:0 kod limača. Škola nogometa NK Ilovca planira do kraja kolovoza nastupiti na još četiri turnira za uzraste prstića i limača u Karlovcu, Okiću, Jastrebarskom i Zagrebu.

Mlađi i stariji pioniri NK Mostanje – Auto lim lak igrali su u Mladini dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka NK Vinogradar. Domaćin je bio uspješniji u oba susreta – mlađi pioniri pobijedili su 7:0, stariji pioniri 4:1.

KREĆE ŽUPANIJSKO NOGOMETNO NATJECANJE

Izvučeni su parovi ligaških natjecanja klubova Nogometnog saveza Karlovačke županije (NSKŽ). Kod prvoligaša u 1. kolu igraju: Korana – Croatia 78, Ilovac – Slunj, Duga Resa 1929 – Dobra (Sveti Petar), Zrinski Ozalj – Draganić i Mladost (Rečica) – Vatrogasac. U sjevernoj drugoligaškoj skupini u 1. kolu se sastaju: Krnjak Barilović – Kupa, Vojnić 95 – Šišljavić, Vrlovka – Petrova gora i Frankopan – Dobra (Novigrad). U južnoj skupini natjecanja NSKŽ igraju: Plaški – Cetingrad, Oštarije – VOŠK, Josipdol – Mladost (Zagorje Ogulinsko). Mrežnica je slobodna.

U novu sezonu klubovi startaju kup natjecanjima, u nedjelju 23. kolovoza. U 1. kolu kupa sastaju se: Krnjak Barilović – Vojnić 95, Cetingrad – Petrova gora, Ilovac – Šišljavić, Zrinski Ozalj – Mladost (Rečica), Croatia 78 – Karlovac 1919, Draganić – Kupa, Vatrogasac – Frankopan, Mrežnica – Dobra (Novigrad) – Mladost (Zagorje Ogulinsko) – Plaški, Dobra (Sveti Petar) – VOŠK i Josipdol – Oštarije. Slobodni su Ogulin, Slunj, Duga Resa 1929, Korana i Vrlovka.

Lige veterana startat će 7. rujna. Plenum klubova zatražio je od veterana puno više ozbiljnosti nego ranije s obzirom da je u protekle dvije prvenstvene sezone prvenstvo bilo narušeno neozbiljnim pristupom. Trokružnim sistemom odigrat će se 15 kola. U 1. kolu sastaju se: Duga Resa – Mostanje Auto lim lak, Kupa (Donje Mekušje) – Zrinski Ozalj i Vojnić 95 – Slunj.

GIMNASTIČKI KAMP KOD KARLIĆA

Uspješno je završio Ljetni gimnastički kamp u Selcu. Podsjetimo da je kamp započeo 29. srpnja 2015. godine kada je u Selcu bilo preko 120 gimnastičarki i gimnastičara iz Dubrovnika, Šibenika, Rijeke, Samobora, Zagreba, Ljubljane i Karlovca. Smjena gimnastičara bila je 5. kolovoza kada je započeo “drugi turnus” u kojem je bilo također oko 120 sudionika. Došli su ponajbolje gimnastičarke iz Ljubljane i Maribora iz susjedne Slovenije, te gimnastičari i gimnastičarke iz Kaštela i Karlovca. Kamp je posjetio i Predsjednik SSKŽ i KŠZ Želimir Feitl koji je u razgovoru s direktorom Hostela Karlovac Marijanom Karlićem razmatrao mogućnost natkrivanja igrališta u Selcu koje bi se na taj način pretvorilo u dvoranu interesantnu za pripreme brojnih sportaša iz raznovrsnih sportova. To je ideja koja tinja već dugi niz godina i vrlo je izvjesno da bi u bliskoj budućnosti moglo doći do njene realizacije pri čemu će se nastojati konkurirati taj projekt na razne izvore financiranja.

VETERANI

Članica Atletskog kluba Karlovac Renata Novosel (Plavetić) osvojila je 2. mjesto i srebrnu medalju na Svjetskom veteranskom prvenstvu u atletici koje je održano u Lyonu (Francuska). Nastupila je u svojoj W45 kategoriji, u disciplini skok u dalj, s preskočenih 5.31 metra.

U Luksembourgu je održano EP za seniore (+55) u golfu na kojem su nastupile 24 države a među njima u Hrvatska. Ekipno su golf veterani Hrvatske u osvojili u bruto natjecanju predzadnje, 22. mjesto od ukupno 23 momčadi. U neto natjecanju Hrvati su zauzeli posljednje 23. mjesto. Za momčad Hrvatske nastupio je Karlovčanin Želimir Feitl, koji je ujedno i kapetan momčadi. U pojedinačnoj konkurenciji Feitl se plasirao na 78. mjesto. U nedjelju, 23. kolovoza Želimir Feitl i Ivo Vukadin odlaze u Karlovy Vary (Češka) gdje će nastupiti na Otvorenom prvenstvu Češće, uz sudjelovanje više od 200 golfera.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest