Vukičevićevih 20 motiva gradova i drvenih kuća karlovačke okolice na izložbi u Gradskoj knjižnici

Karlovački slikar – amater Vojo Vukičević danas je, u prostoru Gradske knjižnice “I. G. Kovačić”, bez velike pompe i službenog otvaranja, otvorio svoju 4. samostalnu izložbu. Izložio je 20 eksponata u tehnikama akrilik i akvarel, a na temu stari gradovi i stare drvene kuće karlovačke okolice. Najatraktivnija slika, panorama Karlovca sa 21 grbom svih karlovačkih općina i grbom grada Karlovca, nije izložena zbog prevelikih dimenzija (3,80 x 1,80 m) pa nije stala u izložbeni prostor. Izložba se, inače, može razgledati do 11. rujna 2015. godine.

Kako nije dobio pomoć Grada i Pivovare kojima se obratio jer, kako kažu, više nemaju sredstava za financiranje sličnih projekata, izložbu je financirao vlastitim sredstvima:

Samo sam opremu, izradu okvira za slike, platio 2000 eura u što nije uračunat moj slikarski rad kao i pripremu izložbe koja je trajala nekoliko dana. Ali ne žalim se, ipak sam zadovoljan što mogu svoje radove izložiti javnosti – kaže skromni Vukičević.

Vojo Vukičević, inače strojarski tehničar po zvanju, slikarstvom se bavi 30 godina. Zapažen je kao autor brojnih interijera (Karlovčanima je dobro poznat interijer “Crnog mačka”) a bavi se uređenjem brvnara, izradom starinskog namještaja i slika za takav prostor te sličnim radovima kojima se rijetko tko danas želi baviti jer, osim talenta, zahtjeva i određeno povijesno znanje o onom što se izrađuje.

U knjižnici se, inače, na Odjelu za djecu i mladež od danas može razgledati i izložba fotografija bibliocikliranja, postavljena povodom Međunarodnog dana pismenosti.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest