RALLY LUDNICA

Quattro River Rally opet otvara rally sezonu u Hrvatskoj, u Karlovcu se očekuju i top svjetski vozači kao najava za WRC

Danas je u Nikola Tesla Experience Centru predstavljen 3. Quattro River Rally, utrka koja je kroz prethodna dva izdanja dokazala fantastičan potencijal, a gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji osigurala atraktivne lokacije za organizaciju izvrsno posjećenih ozbiljnih sportskih natjecanja. QRR je na neki način savršena uvertira u Svjetsko WRC prvenstvo i WRC Croatia rally, koji se na istoj lokaciji održava tri tjedna kasnije. Prigoda za vozače, ali i publiku da u kratko vrijeme više puta dožive na djelu nastupe vrhunskih posada u top rally automobilima.

– Već su prva dva izdanja ove utrke nadmašila sva naša očekivanja kako po atraktivnosti posada tako i po broju posjetitelja. Naravno, tajna je u terminu održavanja utrke ta u pomno odabranim dionicama duž cijele Karlovačke županije koje su najbolji svjetski vozači relija ocijenili kao vrlo izazovne. Također, cijela je utrka sjajno popraćena od strane medija te putem društvenih mreža, a slično očekujemo i ove godine. Posebno zahvaljujemo na podršci u organizaciji QRR svim pokroviteljima i suorganizatorima, sponzorima i medijima, izjavio je Vladimir Golub, predsjednik AK Delta.

Suorganizator 3. Quattro River Rally natjecanja je Grad Karlovac, a partneri na projektu su Karlovačka županija, Turistička zajednica karlovačke županije, Turistička zajednica grada Karlovca, Turistička zajednica Četiri rijeke, Turistička zajednica područja Kupa, Grad Slunj i općina Tounj.

Središte zbivanja QRR-a je u Karlovcu gdje natjecanje starta i završava. Park vozača smješten je na prostoru ŠRC Korana, a ceremonijalni start i cilj te proglašenje pobjednika seli na novu lokaciju, na parkiralište ispred Tesla Experience Centra. Zbivanja započinju 5.travnja kada se u servisu odvija prijem posada, verifikacija i tehnički pregled.

Idućeg dana, u subotu 6. travnja između 9 i 12 sati na dionici između Duga Rese i Novigrada na Dobri vozi se službeni trening, tzv. Shakedown, a nakon ceremonijalnog starta u 13 sati vozila kreću na prvu etapu. Od 15 do 19 sati vozi se ukupno 6 brzinskih ispita. Iznimno su atraktivni te nazvani po imenima četiri rijeke s karlovačkog područja. U odnosu na lani novost je uvođenje brzinskog ispita Tounjčica koji će se voziti cestom između Kukače i Primišlja te nakon odveženih brzinskih ispita u Slunju natrag u obrnutom pravcu od Primišlja do Kukače. Uz to, voze se po dva brzinska ispita u Karlovcu (na Rakovcu), Dugoj Resi (do Vinskog Vrha), Mrežničkim Novakima (do Pećurkovog Brda), Ozlju (Mali Modruš Potok – Grdun) te Slunju (jedan na Rastokama, drugi kod Slunjčice). Sveukupno je 12 brzinskih ispita, odnosno 7 različitih, dužina svih brzinskih ispita je 91,08 km, a ukupna dužina itinerera 303,09 km. S obzirom da je i ove godine dio rute sličan onima s WRC-a očekuje se da će određeni broj natjecatelja iskoristiti prigodu da nastupom na Quattro River rallyu poboljšaju svoje šanse za dobar rezultat na utrci WRC Croatia Open. To se posebno odnosi na WRC 2 posade koje su među prvima aplicirale na listu prijava baš kao i lanjski pobjednik Nikolay Gryazin. U ovome času lista prijava se polako puni, a biti će otvorena do 27.ožujka nakon čega će se znati točan broj prijavljenih posada.

– Zadovoljstvo nam je na Quattro River Rallyu ponovno ugostiti vrhunske natjecatelje koj ujedno privlače mnoštvo gledatelja te osiguravaju medijsku pažnju i van granica Hrvatske. Nama je kao organizatorima uvijek drago vidjeti veliki broj publike uz staze, QRR je po tome iznimno uspješan, ali da bi sve prošlo u najboljem redu apeliramo na publiku da maksimalno poštuje upute organizatora i sudaca te koriste predviđene zone kretanja i parkiranja vozila. Brzinski ispiti QRR-a vrlo su tehnički zahtjevni za vozače, ima nezgodnih mjesta pa im ne treba otežavati posao stajanjem na krivim mjestima čime se obostrano ugrožava sigurnost. Prethodne dvije godine bila je nekolicina nezgoda, srećom sve bez težih posljedica po posade i publiku, zato se ove godine nadamo još boljem izdanju i pravoj sportskoj atmosferi, izjavila je Mirjana Šimek Bilić, direktorica 3. Quattro River Rallya.

Natjecanje je upisano u kalendar Svjetske automobilističke federacije FIA, a boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Otvoreno Prvenstvo grada Zagreba, CEZ Historic te za Alpe Adria Cup. Lista prijava, program natjecanja kao i sve aktualne informacije mogu se pronaći na web stranici www.akdelta.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest