OKTANSKI SPEKTAKL

Ovog vikenda 3. Quattro River Rally otvara automobilističku sezonu u Hrvatskoj – vozi se 12 brzinskih ispita u Karlovcu i okolici

Središte zbivanja 3.QRR-a je u Karlovcu.

U organizaciji AK Delta iz Zagreba, a u suorganizaciji Grada Karlovca i partnerstvu Karlovačke županije i Turističke zajednice Karlovačke županije, od 5. do 7. travnja po treći puta automobilističku sezonu u Hrvatskoj otvara Quatrro River Rally Karlovac powered by Suzuki. Ove godine ceremonijalni start i cilj relija bit će ispred Nikola Tesla Experience Centra.

Ova je utrka već lani pokazala fantastičan potencijal, a gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji osigurala status najbolje lokacije za organizaciju izvrsno posjećenih ozbiljnih sportskih natjecanja. QRR je na neki način savršena uvertira u Svjetsko WRC prvenstvo Croatia Open koje se na istoj lokaciji održava dva tjedna kasnije. Prigoda za vozače, ali i publiku da u kratko vrijeme više puta dožive na djelu nastupe vrhunskih posada u top rally automobilima. To je ujedno i razlog zašto rally sezona u Hrvatskoj započinje započinje utrkom na koju se prijavilo 95 posada iz 17 zemalja što su zaista impresivne brojke.

– Zaista smo zadovoljni brojem prijava. Na listi su i neka vrlo poznata imena, primjerice lanjski pobjednik Gryazin koji ove sezone vozi za novi tim. Već lani smo uvidjeli veliki potencijal ove utrke, potrudili smo se da ove godine bude još više uzbuđenja za posade, ali i za publiku pa vjerujemo da će i posjećenost po brzinskim ispitima te u parku vozača na prostoru ŠRC Korane kao i na svečanostima starta i cilja biti odlična. Organizacijske napore olakšala je velika podrška od strane Karlovačke županije, grada Karlovca, gradova Duga Resa, Ozalj i Slunj te općina Barilović, Netretić, Tounj i Generalski stol. Veliko hvala svim uključenim službama kao i sponzorima te medijskim pokroviteljima, izjavio je Vladimir Golub, predsjednik AK Delta.

Središte zbivanja 3.QRR-a je u Karlovcu. Servis je na prostoru ŠRC Korana kao i lani, a promjena je nova lokacija ceremonijalnog starta i cilja. Vožnje započinju službenim treningom na ruti dugoj 4,22 km od Duge Rese do Novigrada na Dobri u subotu 6. travnja već od osam ujutro, ceremonijalni start je u 13 sati, a u 15 sati start prvog brzinskog ispita Korana koji se kao i prijašnjih godina vozi po gradskim ulicama Karlovca. Nakon toga natjecatelji odlaze prema novom brzinskom ispitu na području Tounja. Radi se o vrlo izazovnoj dionici dugoj 11 kilometara koja će se u subotu voziti dva puta. Prvo na pravcu Kukača – Donje Primišlje te, na povratku iz Slunja gdje se voze još dva brzinska ispita i gdje je prvo regrupiranje, na potezu Donje Primišlje – Kukača. Subota završava u Karlovcu ponovnim prolaskom kroz brzinski ispit Korana.

Brzinski ispiti Mrežnica, Dobra i Kupa kojima se reli nastavlja u nedjelju 7. travnja isti su kao i prijašnjih godina no voze se u obrnutom pravcu. Voze se u dva kruga uz dva pregrupiranja u Ozlju i Dugoj Resi. Iznimno atraktivni brzinski ispiti QRR-a nisu dugi, ali su tehnički dosta zahtjevni. 

Natjecanje je upisano u kalendar Svjetske automobilističke federacije FIA, a boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Otvoreno Prvenstvo grada Zagreba, CEZ Historic te za Alpe Adria Cup. Lista prijava, program natjecanja kao i sve aktualne informacije mogu se pronaći na web stranici www.akdelta.hr te na profilu Auto klub Delta na društvenim mrežama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest