U četiri dana akcije policija PU karlovačke u prekršaju uhvatila čak 512 vozača – najbrži jurio 130 na sat, najpijaniji imao 2,72 promila

foto ilustracija KAportala

Velika policijska akcija hvatanja pijanih i prebrzih vozača koja je od 28. do 31. kolovoza provedena na području cijele PU karlovačke polučila je uspjeh, barem što se tiče uhvaćenih u prekršaju, ali podaci o broju prekršitelja više su nego zabrinjavajući.

U svega četiri dana policija je u prekršaju zatekla i odmah sankcionirala 377 vozača koji su vozili prebrzo. Najveća izmjerena brzina utvrđena je na području grada Karlovca kad je nesavjesni vozač jurio čak 130 km/h.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano je 34 vozača. Najpijaniji je bio 59-godišnjak s područja Rakovice koji je napuhao nemalih 2,72 promila. Ostali prekršaji odnose se na istek tehničkog pregleda, vožnje “pod zabranom”, nekorištenje pojasa, kacige, nepropisnog pretjecanja dok je bilo i 58 drugih manje uobičajenih prekršaja.

– Pojačani nadzor vozača motornih vozila i ostalih sudionika u prometu nastavit će se i tijekom mjeseca rujna kroz planirane preventivno represivne akcije na području svih policijskih postaja Policijske uprave karlovačke. Stoga ponovno pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na povoljno stanje sigurnosti u prometu, navode, odnosno upozoravaju u policiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest