VELIKI USPJEH

Karlovačke šahistice osvojile drugo mjesto na Kupu Hrvatske! Po rejtingu su bile osme ali iznenadile su brojne favorite!

Ženska ekipa Karlovačkog šahovskog kluba već je u svom prvom nastupu postigla jedan od najvećih uspjeha karlovačkog šaha uopće i osvojile drugo mjesto na Kupu Hrvatske!

Među devet ekipa koje su se borile za titulu Karlovčanke su po rejtingu bile osme i ovaj rezultat prava je mala senzacija, ispred njih su ostale samo šahistice riječke Liburnije koje su daleko najjače po rejtingu (njihova najslabija igračica ima znatno veći rejting od najboljih igračica svih ostalih ekipa), dok je treće mjesto osvojio ŠK Sisak.

Natjecanje se odvijalo u pet kola, a Karlovčanke su ga otvorile glatkom 3:0 pobjedom protiv zagrebačke Caisse. Uslijedio je jedini poraz – 2:1 od Poleta, a zatim nove dvije pobjede 2:1 protiv ŠK Amater iz Strizivojne te 2,5:0,5 protiv đakovačke Dame i na kraju u posljednjem kolu neriješenih 1,5:1,5 protiv riječke Liburnije.

Sve tri karlovačke šahistice imale su performans znatno iznad svog rejtinga, a posebno je briljirala šesnaestogodišnja Ukrajinka Polina Mykhailets, izvrsna mlada šahistica koja je kod nas našla spas od rata u svojoj domovini. Ona je u pet partija ostvarila tri pobjede i dva remija, odnosno 4 boda, što je i najbolji rezultat na prvoj ploči, odnosno dijeli ga sa Froewis iz Siska. Na svim pločama ukupno, bolji rezultat ima samo Patricija Vujnović iz Liburnije na trećoj ploči.

Brigita Štadler na drugoj ploči bila je također izvrsna sa dvije pobjede i tri remija, a veliku ulogu u osvajanju senzacionalnog drugog mjesta svakako je odigrala i Nataša Roška na trećoj ploči sa dvije pobjede i jednim remijem.

Ove jeseni karlovačke šahistice uključit će se i u prvenstvena nadmetanja, za početak u Drugoj ligi, no ako će igrati kao u Kupu sasvim je moguće da izbore i prvoligaški status već u svojoj prvoj sezoni.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest