Premijer 1. HRL: Karlovački “dječji vrtić” dočekuje prvenstvo bez straha, hrabro i bez opterećenja

U subotu, 5 rujna, starta ovogodišnje izdanje Premijer 1. Hrvatske rukometne lige za sezonu 2015./2016. U 1. kolu rukometaši Karlovca, u 19 sati, na parketu dvorane kraj Korane dočekuju riječki Zamet. Ždrijeb na startu prvenstva relativno je povoljan za Karlovčane jer u prva četiri kola čak tri utakmice igraju kod kuće. Nakon domaćeg meča sa Zametom čeka ih gostovanje u Umagu, a potom dvije uzastopne domaće utakmice, protiv Đakova i Varaždina 1930. Karlovac je pred ovu natjecateljsku sezonu ostao bez prvog trenera. Trener Dinko Đanković i iskusni rukometaši, juniorski reprezentativci – lijevi vanjski Andrej Obranović i pivot Dominik Smojver, napustili su klub. “Rupe” u momčadi klub je proteklih godina uspješno “krpao” igračima iz mlađeg pogona, što je učinio i ove sezone. Ovoga puta je na klupu seniorske ekipe zasjeo isto tako neiskusan trenerski par. To je bio nužni izlaz s obzirom da se klub našao u podosta problema. Neizvjesna situacija u kojoj je HRK Karlovac još nije dobila konačan epilog i kao “Damoklov mač” visi nad glavom momčadi koja u ovogodišnje prvenstvo ulazi osjetno mlada. To će zasigurno biti velik teret igračima i trenerskom tandemu u predstojećem prvenstvu.

Dakle, prvu momčad vode Tatjana Rašić iz Rukometne škole Karlovac i dosadašnji Đankovićev pomoćnik Miodrag Višnić. Trenerica Rašić niz godina uspješno radi s mladim karlovačkim rukometašima ali to nije isto kao voditi momčad u prvoj ligi. To svi znaju, na to računaju i to joj može biti jedna od olakotnih okolnosti. Nadalje, momčad Karlovca u Premijer ligi nikad mlađa (prosjek 17 godina), nastupit će: lijeva krila Ivan Bačić (1992), Josip Paulić (1998), Ivan Šnajder (1997) i Tomislav Špruk (1998), lijevi vanjski Dorian Blašković (1998), Hrvoje Capan (1998) i Luka Crnić (1994), desni vanjski Karlo Capan (1998) i Renato Milovac (1998), pivoti Mateo Crnković (1996), Adrian Miličević (1998) i Andrija Vučić (1998), srednji vanjski Matija Perajica (1992), Domagoj Smojver (1996) i David Vojak (1998), desno krilo Tomislav Sudarić (1994) i Patrik Mrljak (1999), vratari Denis Karić (1991), Luka Prezelj (1993) i Mateo Radočaj (1998).

Unatoč mladosti i neiskustvu naše rukometne momčadi mi u prvenstvo ulazimo bez straha, hrabro i bez opterećenja, pa što bude. Za nas će biti vrlo važno da dobro startamo, da već u subotu pobijedimo Zamet, da igrači steknu samopouzdanje… Za sve bi bilo puno bolje kad bi liga bila jača, kad bi bilo više podjednakih klubova. Nažalost premalo je klubova koji će s lakoćom odigrati ovo prvenstvo a da neće strepiti od ostanka. Vjerujem da ćemo baš zbog naše odluke da zaigramo s mladima, da iskusnim momčadima suprotstavimo neiskusne igrače, zadobiti simpatije javnosti i da ćemo zbog toga na domaćim utakmicama imati snažnu publiku koja će biti naš adut, naš igrač više. Eto, zbog toga se ne plašimo ovog prvenstva – kaže pomoćni trener Miodrag Višnić.

Tijekom jednomjesečnih priprema Karlovac je odigrao šest prijateljskih utakmica, nastupivši i na jednom turniru: Karlovac – Kozala 32:23, Karlovac – Rudar 25:27, Velika Nedjelja (SLO) – Karlovac 19:25, Ivančica Ivanec – Karlovac 18:15, Mezokovesdi (MAĐ) – Karlovac 34:24, Oroshazi Linamar (MAĐ) – Karlovac 31:12. Rezultati baš i nisu ohrabrujući, ali od mlade i neiskusne momčadi kojoj nedostaje utakmica ” u rukama” to je bilo i za očekivati. Za nadati se, međutim, da i druge momčadi neće biti u puno boljoj situaciji, što bi karlovačkom “dječjem vrtiću” dalo koliko-toliko podjednake šanse u borbi za ostanak u Premijer ligi, s obzirom da će predstojeća sezona bit će izuzetno teška jer će se čak šest klubova boriti da ne ispadnu iz lige.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest