Otvoreno prvenstvo: Želimir Feitl novi je prvak Hrvatske u golfu za seniore, kategoriji 55+

U Savudriji je održan 10. Otvoreno prvenstvo u golfu (X. Open Senior Golf Championship) na kojem su nastupili i hrvatski golferi – seniori. U nacionalnom dijelu natjecanja Karlovčanin Želimir Feitl osvojio je 1. mjesto i tako postao novi seniorski prvak Hrvatske u kategoriji golfera 55+. Drugo mjesto u nacionalnom prvenstvu pripalo je za Branka Curića, a 3. Ivana Horvata.

U međunarodnom dijelu turnira pobijedio je Austrijanac Christian Blascha, 2. je Talijan Marco Cussinello, a 3. i 4. mjesto prema sveukupnom plasmanu dijele Slovenac Nikola Rajkovič i Hrvat Želimir Feitl, oboje sa 169 udaraca. Pobjednik je imao 158, a drugopalsirani 165 udaraca. Od ostalih natjecatelja iz Hrvatske, u sveukupnom plasmanu: Branko Curić je 7., Ivan Horvat 8., Dean Vučinić 11., Vlado Huber 14., Franci Bonazza 19., Pavle Mrgan i Dražen Slamar dijele 20. mjesto, Mladen Dokleja 22., Davor Pikot 23., Nadan Flego 27., Željko Gucunski 29. i Đorđe Pavlović 32. mjesto.

Nastupila su 32 golfera iz šest država: Austrije, Italije, Slovenije, Češke, Njemačke i Hrvatske. Među natjecateljima bila su i sedmorica golfera starijih od 70 godina. U konkurenciji žena – seniorki Hrvatska nije imala predstavnicu. Pobijedila je Mađarica Wieser Zsuzsa, 2. je Slovenka Aleksandra Zajc, 3. Talijanka Toll Wieslawa i 4. Slovenka Gordana Selič.

Od 21. do 24. rujna, također u Savudriji, održat će se K&Morachy Cup (države bivše Austro-Ugarske: Češka, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Mađarska i Slovačka). U momčadskoj bruto kategoriji za Hrvatsku će igrati: Vučemil, Vukadin, Pikot, Žubrinić, Mrgan i Feitl.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest