KARIJERA I JA

Vaše dijete zanima elektrotehnika? Evo smjerova koje nudi Tehnička škola Karlovac

Obrazovanje učenika i odraslih koji će ovladati svim potrebnim vještinama i kompetencijama traženim od strane realnog sektora, cilj je projekta "KaRijERA i JA”. Kroz projekt se razvija širok spektar zanimanja koja su praktična i zanimljiva, a istodobno i veoma tražena.

Projektom “KaRijERA i JA” žele se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti koji će unaprijediti učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, a u svrhu povećanja zapošljivosti i mogućnosti za daljnje obrazovanje. U projekt su kao partneri uključene i Strukovna škola Gospić, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Elektrotehnička i obrtnička škola Rijeka, te Srednja škola Slunj.

Osuvremenjavaju se programi za elektroinstalatere, elektrotehničare, elektromehaničare, tehničare za mehatroniku, tehničare za elektroenergetiku, elektroničare, telekomunikacijske montere te autoelektričare. Uz to, radi se na modernizaciji i osuvremenjavanju programa za elektrotehničare i mehatroničare za učenike s teškoćama.

Novoopremljene prostorije Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac bit će smještene u zgradi bivše Oružane u samom centru Karlovca. Tamo će učenici Tehničke škole Karlovac i partnerskih škola tijekom školovanja dobiti priliku za praktičan rad na specijaliziranim strojevima, simulatorima, robotima i ostaloj suvremenoj opremi.

Učenicima iz sektora elektrotehnike i računalstva u budućnosti se otvaraju mogućnosti sudjelovanja u različitim projektima, putovanjima te posjetama proizvodnim pogonima velikih hrvatskih i inozemnih korporacija, čime će dodatno obogatiti svoja znanja i iskustva te se kvalitetno pripremiti za tržište rada ili daljnje obrazovanje.

Više informacija o projektu i upisima saznaj na mrežnoj stranici KaRijERA i JA te na Tehnička škola Karlovac.


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest