KARIJERA I JA

Još uvijek ne znaš koju školu upisati? Tehnička škola Karlovac nudi najbolje strukovno obrazovanje

Bliži se vrijeme upisa u srednje škole, a mnogi učenici i dalje nisu sigurni kojim smjerom nastaviti. Ovisno o preferencijama, mogućnosti obrazovanja sve su veće, a Tehnička škola Karlovac svojim polaznicima nudi širok spektar zanimanja koja osiguravaju bolju budućnost osobama strukovnih zanimanja.

Prijava obrazovnih programa za srednje škole počinje 28. lipnja. Pred budućim učenicima prvih razreda srednjih škola je odluka koja će im uvelike odrediti daljnju budućnost. Ako i vaše dijete razmišlja o upisu strukovne škole koja im može donijeti boljitak u vidu kvalitetnog zaposlenja ili odlične podloge za daljnji nastavak obrazovanja, iz karlovačke Tehničke škole stižu dobre vijesti. 

Naime, Tehnička škola Karlovac prometnula se posljednjih godina u obrazovnu instituciju u kojoj učenici stečena teorijska znanja primjenjuju na praktičnoj nastavi. Zahvaljujući projektu “KaRijERA i JA” koji je trenutno u provedbi, škola još veći naglasak stavlja na modernizirana i stručna znanja potkrijepljena praksom na najsuvremenijoj opremi. 

Naime, cilj projekta je uspostava programskih i kadrovskih uvjeta koji će unaprijediti učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Konačna svrha je povećanje zapošljivosti i mogućnosti za daljnje obrazovanje. 

Modernizirana znanja u budućnosti podrazumijevaji rad na suvremenoj opremi i specijaliziranim strojevima, simulatorima i robotima u prostorima Regionalnog centra kompetentnosti koji će biti smješten u zgradi nekadašnje Oružane u centru Karlovca po njenoj obnovi. 

Uz učenike iz Karlovca i okolice, priliku za rad na tim strojevima imat će i učenici Strukovne škole Gospić, Obrtničko-tehničke škole Ogulin, Elektrotehničke i obrtničke škole Rijeka te Srednje škole Slunj, budući da su one partneri na projektu “KaRijERA i JA”. 

Više informacija o projektu saznajte na službenoj stranici projekta KaRijERA i JA, a o smjerovima se informirajte na web stranici Tehničke škole Karlovac

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest