STRUKA I TI

Ovo su pobjednici učeničkih natjecanja u solarnim automobilima, dronovima i 3D printanju!

Poznati su pobjednici učeničkih natjecanja iz solarnih automobila, dronova i 3D printanja, koja su se održala tijekom rujna i listopada u sklopu projekta "STRuKA i TI" čiji je nositelj Tehnička škola Karlovac. Na natjecanjima su, uz domaćina, sudjelovale i Strukovna škola Gospić, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Srednja škola Slunj te Tehnička škola Požega, inače partneri na projektu.

Sve je započelo natjecanjem u upravljanju dronovima pod nazivom DRONATRON. Natjecanja su obuhvatila tri kategorije “letačkih” zadataka bespilotnim letjelicama, i to precizno slijetanje, snimanje fotografije te let s preprekama.

U kategoriji preciznog slijetanja pobjedu su odnijeli Fran Škrtić, Borna Trifković, Mihael Turkalj i David Vuković pod mentorstvom Marine Mirković iz Tehničke škole Požega. Drugo mjesto zauzeli su učenici iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin David Peula, Magdalena Kmetić, Leonardo Jurišić i Luka Jazvić uz mentora Davida Fabijana. Treće mjesto osvojili su Lovro Gračan, Marijan Vidović, Sven Cindrić, Ivan Antonio Turković pod mentorstvom Kristine Radočaj iz Srednje škole Slunj.

Tim Srednje škole Slunj – Marko Kostelac, Karlo Ribar, Renato Sabljak i Sven Cindrić uz mentoricu, osvojio je prvo mjesto u kategoriji snimanja fotografije. Druga je bila ekipa učenika iz Tehničke škole Požega u sastavu Kruno Lokmer, Sara Sertić, Josip Katić, i Antonio Matijević s mentoricom Marinom Mirković. Treće mjesto zauzeli su učenici Tehničke škole Karlovac, i to Michaela Brajković, Lovre Janković, Matija Marković-Mikoč i Jan Protulipac uz vodstvo mentora Milana Bijelića.

U kategoriji let s preprekama najbolji su bili učenici Tehničke škole Požega – Karlo Makarević, Patrik Nenadović, Jakov Peica i Filip Mihaljević. Slijedili su ih Matej Puškarić, Jan Renka, Matija Sabljak i Josip Sabo iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin, dok su treće mjesto zauzeli Luka Novosel, Jakov Bukovac, Toni Protulipac i Valentino Korenić iz Tehničke škole Karlovac.

Natjecanje u solarnim automobilima FAST & SOLAR bilo je izrazito zanimljivo i možete ga pogledati OVDJE. U njemu su, osim učenika, uživali i građani Karlovca, a posebice oni najmlađi.

Prvo mjesto osvojila je Tehnička škola Požega, drugo Tehnička škola Karlovac, treće Srednja škola Slunj, dok su četvrto i peto mjesto pripali Strukovnoj školi Gospić te Obrtničko tehničkoj školi Ogulin.

Posljednje je na rasporedu bilo natjecanje HACKATON u 3D printanju. U prvoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Obrtnička i tehnička škola Ogulin koju su predstavljali Luka Ivanac, Jan Renka, Josip Sabo i David Vuković. Drugo mjesto pripalo je Tehničkoj školi Požega s učenicima Anamarijom Piščević, Ivanom Čajkom i Leonom Krpanom, dok su treće mjesto osvojili Mihael Mlinac, Sven Cindrić i David Medved iz Srednje škole Slunj.

U drugoj kategoriji natjecanja Tehnička škola Požega s učenicima Leonardom Jurišićem, Karlom Skeleđijom, Markom Varelom i Sarom Sertić, osvojila je prvo mjesto. Teo Blašković, Emilio Piškur, Matija Sabljak i Fran Škrtić iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin osvojili su drugo mjesto, dok se na trećem mjestu smjestila Srednja škola Slunj s učenicima Mihaelom Mlinacem, Svenom Cindrićem i Davidom Medvedom.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin, koju su predstavljali Martin Aščić, Matej Dujmić, Borna Trifković i Mihael Turkalj, u trećoj kategoriji natjecanja osvojila je prvo mjesto. Mihael Mlinac, Sven Cindrić i David Medved iz Srednje škole Slunj osvojili su drugo mjesto, dok je treće pripalo Leonu Zmaiću, Valentinu Koreniću, Matiji Marković i Marku Erdeljcu iz Tehničke škole Karlovac.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin, koju su predstavljali Martin Aščić, Matej Dujmić, Borna Trifković i Mihael Turkalj, u trećoj kategoriji natjecanja osvojila je prvo mjesto. Mihael Mlinac, Sven Cindrić i David Medved iz Srednje škole Slunj osvojili su drugo mjesto, dok je treće pripalo Leonu Zmaiću, Valentinu Koreniću, Matiji Marković i Marku Erdeljcu iz Tehničke škole Karlovac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest