Raj za pivopije: Pivska karta u Papa’su obogaćena craft pivima, ponosom pravih majstora pivara

Pivska karta u karlovačkom Papa’s Baru na Šetalištu Franje Tuđmana obogaćena je s novim pivima, redom ekskluzivnih craft piva iz kuhinje poznatih majstora pivara.

Pogledajte što je u ponudi i uživajte u vrhunskim pivima…. Pratite nas i na Facebooku

U Blue Moon pivovari uvjereni smo da je pravljenje piva umjetnost. I to je tako sve od kad je naš majstor za piva i osnivač, Keith Villa, stvorio pivo Blue Moon Belgian White.

Nakon završenog studija pravljenja piva u Belgiji i zarađene titule doktora na Sveučilištu u Bruxellesu, Keith se vratio u Colorado kako bi proizvodio pivo, ale, inspirirana klasičnim stilovima ali s modernim elementima. Razvio je Belgian White, belgijsko pivo sa korijanderom i Valencija sušenom narančinom korom za razliku od tradicionalnog kolača Curaçao naranča. To je pivu dalo suptilnu slatkoću umjesto gorčine. Potom je dodao zob kako bi stvorio glatki, kremasti okus koji zaostaje u ustima i kojemu nepce ne može odoljeti. Na kraju, kao posebnost, ukrasio je svoje pivo kriškom naranče kako bi intenzivirao aromu citrusa i jedinstvenu, nefiltriranu boju piva.

Nakon što su prve serije piva bila proizvedene, Keith je organizirao neformalnu degustaciju u pivovari. Nakon par gutljaja, srećom je administrativni pomoćnik uzviknuo: “Nešto tako dobro prava je rijetkost.” Time je pivovara Blue Moon službeno rođena.

Dostupno u 0,355 L nepovratnim bocama, 5,4% alk.

Gdje rijeka Camel susreće Atlantski ocean na naboranoj sjevernoj obali Cornwalla, pješčana obala, stoljećima stara, poznata kao Doom Bar, štiti i umiruje to predivno ušće.

Doombar je englesko svjetlo pivo, ale, koje utjelovljuje mnoge karakteristike koje ga čine dostojnim da nosi ime tog čuda prirode. Aroma Doom Bar piva je kombinacija ostvarene ravnoteže mirisnog, smolastog hmelja, privlačno slatke sladi i delikatnih nota prženosti. Osjećaj u ustima je osjećaj savršeno uravnoteženog i složenog spoja sočnog sušenog voća, note lagano pržene sladi te suptilne ali prodorne gorčine. Gorčina zaostaje u ustima sve do kraja uz notu suhog voća što pivopiju navodi na još. Karakteristična aroma i uravnotežen okus razlikuju ovo pivo od ostalih piva na način da bezazlene prvokusce piva iznenadno ulovi u svoju mrežu.

Dostupno u 500 ml nepovratnim bocama, 4,3% alk.

William Worthington’s White Shield je izvorno India Pale Ale pivo iz 1820. godine koje je sada poznato kao jedno od najstarijih sačuvanih primjera India Pale Ale piva. William Worthington počeo je praviti odlično pivo u mjestu Burton-on-Trent godine 1744.

Worthington’s White Shield je pivo koje fermentira u boci, što mu dopušta da sazrijeva i do tri godine. Slično je flaširanom pivu koje fermentira u bačvi (cask ale) te je potrebno uživati u njemu kako bi se znao cijeniti pravi okus tog piva.

Worthington’s White Shield pivo je sve samo ne svijetlo pivo. “Živahno” je i aromatično, s jakim notama slada i karamele, sa složenim karakteristikama fermentacije gdje dominiraju voće i veći udio alkohola, sa snažnim okusom hmelja te slatko-gorkim okusom koji dugo zaostaje u ustima.

Dostupno u 500 ml nepovratnim bocama, 5,6% alk.

Rebel Red pivo pravljeno je kako bi širilo vijesti o izuzetnom irskom okusu. Njime je stvoreno pristupačnije crveno pivo, red ale, koje je drugačije. Ono pivopiji pruža istaknuti završni okus karamele i keksa, uz uravnotežene okuse hmelja/sladi te puni okus koji navodi na zabavu i gozbu s prijateljima.

Pivovara Franciscan Well je jedna od najstarijih i najbolje cijenjenih pivovara Irske. Osnovana je 1998. godine na mjestu srednjovjekovnog franjevačkog samostana i bunara koji datira iz 1219. godine. Pivovara je poznata po interpretiranju klasičnih stilova piva na svoj jedinstven moderan način. Franciscan Well nudi osnovni izbor, sezonski izbor piva te ograničeno izdanje posebnih piva. Sva piva koja se prave u pivovari Franciscan Well su prirodna i ne sadrže nikakve kemijske aditive ni konzervanse te su pravljena s najboljim sastojcima.

Dostupno u 330 ml nepovratnim bocama, 4,3% alk.

Autentično belgijsko pšenično ili bijelo pivo, Hoegaarden [HOOgarden], seže u godinu 1445. kada je u Hoegaardenu, malom belgijskom selu, razvijen recept koji je uravnotežio tradicionalne sastojke. Okus pikantnog korijandera i dašak Curacao narančine kore daju mu vrhunski osvježavajući karakter i iznenađujuće glatki okus.

Pivo se proizvodi na jedinstven i izuzetno složen način, u kojem tekućina fermentira gore, a potom ponovno fermentira u bocama što mu daje jedinstveni bijeli, maglovit izgled. Jedinstven izgled piva odražava se i u jedinstvenom okusu – slatko-kiseli okus s malo gorčine, lagano pikantno, s jakom notom korijandera i daškom naranče; savršeno za tople ljetne dane.

Trenutno dostupno u 330 ml nepovratnim bocama, 4,9% alk.

Leffe je belgijsko najpoznatije samostansko pivo koje se proizvodi prema tradicionalnoj recepturi redovnica samostana Leffe. Simbol Leffe je slikovita kula samostana Notre-Dame de Leffe u Dinantu, Belgija, gdje je pivo pustilo svoje korijenje još godine 1240.

Kušanje Leffe piva predstavlja odavanje priznanja stoljetnoj tradiciji odvajanja vremena koko bi se uživalo u nečem posebnom. Leffe Blonde [lef blond] je svjetlo belgijsko pivo, blonde ale, pjenasto i punog okusa, s daškom arome dunje, ogrozda, gorke trešnje i jabuke uz aromu klinčića, muškatnog oraščića i pimeta za suptilan, slatki završni okus – savršena ravnoteža jakosti i suptilnosti.

Stvaraju ga ruke stručnjaka koje se oslanjaju na stručnost u pravljenju piva staru stotinjak godina te tradiciju kako bi stvorili piće koje nudi savršeni trenutak za užitak.

Leffe Brune [lef brun] je znatno robustniji nego Leffe Blonde. To je tamno belgijsko pivo, ale, bogato aromom pržene kave, vanilije, klinčića i sušenog voća sa blago slatkim okusom koji zaostaje u ustima.

Blonde pivo dostupno u 330 ml nepovratnim bocama, 6,6% alk.

Brune pivo dostupno u 330 ml nepovratnim bocama, 6,5% alk.

Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest