NAMJEŠTAJ MIMA

Ideje za uređenje malih dnevnih boravaka

Uređenje male dnevne sobe može biti pravi izazov. No uz promišljene dizajnerske odluke možete povećati prostor i stvoriti ugodno, elegantno utočište koje odražava vašu osobnost. Evo nekoliko inovativnih ideja za uređenje malih dnevnih boravaka koje čak i najmanji prostor mogu pretvoriti u privatnu oazu mira po mjeri.

Odlučite se za višefunkcionalni namještaj

U malom dnevnom boravku svaki komad namještaja trebao bi imati više namjena. Potražite dvosjede i trosjede s ugrađenim spremištem, otomane koji služe i kao stolići za kavu te blagovaonske stolove na razvlačenje. Sklopivi radni stol ili zidni preklopni stol mogu osigurati radni prostor bez zauzimanja dragocjenog prostora na podu. Ovi svestrani komadi pomažu vam da maksimalno iskoristite svaki kvadratni centimetar.

Kutna garnitura Tara

Odlučite se za svijetle boje i reflektirajuće površine

Svijetle boje mogu malu sobu učiniti prostranijom i prozračnijom. Odlučite se za neutralnu paletu s nijansama bijele, bež i svijetlo sive. Reflektirajuće površine kao što su stakleni stolići za kavu, ogledala na zidovima i metalni detalji mogu odbijati svjetlost po prostoriji, povećavajući osjećaj otvorenosti. Uključivanjem ovih elemenata nećete dobiti dojam da je riječ o skučenom ili pretrpanom dnevnom boravku, a istovremeno ćete urediti dom na originalan način.

Iskoristite prazan prostor na zidovima

Mali dnevni boravak možete ukrasiti visokim policama za knjige, ormarima za pohranu koji dosežu od poda do stropa ili nekim drugim zidnim elementima. Viseće biljke ili umjetnička djela više na zidovima privlače pogled prema gore, stvarajući iluziju visine i čineći vaš dnevni boravak prostranijim.

Ugradite pametna rješenja za pohranu

Pametna rješenja za pohranu neophodna su ako imate manji dnevni boravak. Potražite namještaj za dnevni boravak poput kauča sa spremnicima, plutajuće police i ugradbene ormariće kako ne bi došlo do gomilanja nepotrebnih stvari. Klupa sa spremnikom za odlaganje ili tapecirani otoman mogu poslužiti i kao mjesto za sjedenje i za odlaganje deka, časopisa ili igračaka.

Odaberite namještaj s tankim profilima

Glomazni namještaj može zatrpati mali dnevni boravak. Odlučite se za komade s uskim profilima i izloženim “nogama” kako biste stvorili osjećaj slobodnog prostora. Elegantan kauč u kombinaciji s minimalističkim stolićima i drvenim foteljama može pridonijeti otvorenom i nenatrpanom prostoru. Raznolike kolekcije namještaja potražite u Namještaju Mima.

Kolekcija dnevnog boravka Dast

Dodajte djelić osobnosti

Čak i u najmanjem prostoru ima mjesta za izražavanje osobnosti. Uključite dodatke koji odražavaju vaš stil,kao što su šareni dekorativni jastuci, jedinstvena umjetnička djela ili dopadljivi tepih. Samo pazite da ne pretjerate; nekoliko dobro odabranih komada može napraviti čuda bez preopterećenja prostorije. Biljke su također dobar odabir; postavite ih u kut, objesite ih u visećim posudama ili posložite na police.

Vizualno povećajte prostor pomoću ogledala

Još jedan od najlakših načina uređenja malog dnevnog boravka odnosi se na postavljanje ogledala. Naslonite ili pažljivo objesite veliko ogledalo preko gotovo polovice jednog zida. Ono reflektira svjetlost suprotstavljajući se tamnoj boji zidova te stvara iluziju većeg prostora. Ako težite elegantnom i luksuznom uređenju, ogledalo sa širokim zlatnim metalnim okvirom može biti pun pogodak.

Igrajte se s dimenzijama namještaja

Eksperimentirajte s različitim visina i dubina kako biste vašem malom dnevnom boravku dali osjećaj dodatne dimenzije. Na taj će način izgledati zanimljiviji. Na primjer, visoku podnu svjetiljku stavite pored niskog dvosjeda; tako ćete stvoriti vizualni kontrast. Otvoreni stolić za kavu jednostavnih linija bez dodatnog prostora ispod površine stola će u kombinaciji s komodom od punog drveta također pridonijeti novoj dimenziji u sobi.

Ove varijacija u dimenzijama namještaja pridonose cjelokupnom uređenju, a istovremeno povećavaju funkcionalnost prostora, osiguravajući da je svaki kutak učinkovito iskorišten.


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest