7 DANA NA 4 RIJEKE: Nema straha za budućnost karlovačkog sporta dok imamo uspješne kadete i juniore

7 DANA NA 4 RIJEKE: Nema straha za budućnost karlovačkog sporta dok
imamo uspješne kadete i juniore

UNATOČ, IPAK…

Iako bez atletske staze koju su im (ne)povratno otuđili nogometaši, a ondašnja gradska vlast je na to zažmirila, sadašnja pak ne mari za obnovu dotrajale tartan staze na atletsko – nogometnom stadionu na desnoj obali Korane. No, atletičarke i atletičari unatoč toga, ipak i dalje, postižu zavidne rezultate.

Proteklog vikenda je talentirana atletičarka Lea Novković, članica AK Karlovac, osvojila titulu viceprvakinje Hrvatske na državnom prvenstvu u atletskim višebojima. Osvojila je drugo mjesto sa 3.995 bodova zahvaljujući izvrsnoj utrci na 600 metara kojom je prestigla do tad drugoplasiranu Zagrepčanku. U muškoj konkurenciji istaknuli su se juniori: Marko Krivačić je osvojio 3. mjesto u desetoboju, na 4. mjestu je Hrvoje Neralić, dok je Bruno Belčić zauzeo 6. mjesto. Vrijedi još izdvojiti 7. mjesto Tina Dolšaka u desetoboju za mlađe juniore, dok su mali atletičari KA-Tima Jakov Perinac i Bruno Raguž zauzeli 6. i 8. mjesto u troboju za limače.

NAJBOLJI JUNIORI U DRŽAVI

Četvrta po redu memorijalna regata Veslačkog kupa “Miljenka Finderlea”održana na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu, bila je vrlo uspješna za juniorske posade Veslačkog kluba Korana. Mario Konjevoda je u samcu za juniore B osvojio 1. mjesto, a u istoj kategoriji je Patrik Vrabac zauzeo 6. mjesto. Vedran Stojaković je u samcu za juniore A osvojio 4. mjesto.

– Imamo puno razloga za zadovoljstvo postignutim rezultatima na ovoj regati. Naime, definitivno smo se u odnosu na druge veslačke klubove pozicionirali s jakim juniorskim posadama a što je zasigurno jamstvo karlovačkog veslanja za budućnost– zadovoljan je predsjednik Korane Bruno Rogić.

KARLOVČANI UZ BOK ZAGREPČANA, SPLIĆANA I RIJEČANA

Kadeti HRK Karlovac osvojili su 4. mjesto na završnici PH u Umagu. Kadetski prvak države je Zagreb koji je u finalnom susretu bio bolji od Splićana. U vrlo neizvjesnom polufinalu karlovački kadeti poraženi su od ekipe Balić-Metličić 22:21, a onda u dvoboju za 3. mjesto izgubili od Zameta 31:17. Ivan Rukavina uvršten je u najbolju momčad prvenstva kao najbolji srednji vanjski.

Riječ je o vrlo dobrom rezultatu koji potvrđuje budućnost karlovačkog rukometa nakon razočaravajuće ovogodišnje sezone seniora u Premijer ligi “plesali samo jedno ljeto”. Naime, seniori su porazom od Gorice u Velikoj Gorici u susretu 7. kola Lige za ostanak izgubili i posljednju bitku u borbi za ostanak u Premijer ligi. Ispadaju zajedno sa zagrebačkim Metalac.

REKORD MLADIH BEJZBOLAŠA Sjajan uspjeh polučili su mladi karlovački bejzbolaši na prvom turniru državnog prvenstva za mladež. U tri utakmice svladali su svoje suparnike s ukupnom razlikom 56:2 čime su postigli svojevrsni rekord. Protiv varaždinske Vindije slavili su sa 21:1, splitske Nade s još uvjerljivijih 25:1, a protiv Zagreba s 10:0.

NERALIĆEVIM STOPAMA

Karlovački mačevalac, sedamnaestogodišnji Antonio Gojak je nakon niza poziva u kadetsku i juniorsku reprezentaciju proteklih godina, iako je još čvrsto u juniorskom uzrastu, dobio poziv i za hrvatsku mačevalačku seniorsku vrstu za nastup na EP-u u Novom Sadu koje počinje danas 16. lipnja. Nastupit će u disciplini floret.

GLEDANOST

U odlično ispunjenoj ŠSD održana je “Noć gladijatora” u organizaciji Kickboxing kluba Old Lion. S najvećim zanimanjem publika je očekivala borbu večeri između domaćeg Igora Mihaljevića i Mahmudina Mahmića, a Mihaljević je oduševio nokautom već u prvoj rundi. Publika je vidjela i jednu žensku borbu u kojoj je Tihana Ulaković svladala Nataliju Božić.

Slične sportske predstave te nastupi pojedinih estradnih zvijezda danas mogu popuniti Školsku sportsku dvoranu. Iznimka su rukometaši koji su najgledaniji domaći klub u Premijer ligi. Ali niti približno kao spomenuta Noć gladijatora. Karlovačka košarka, odbojka, nogomet… Daleko su od gledanosti koja bi ikoga mogla zadovoljiti.

POSEBAN ULOG

Od 5 ovosezonskih vikenda srednjoeuropske Interlige karlovački bejzbolaši 3 su okončali s polovičnim uspjehom. U Bratislavi su poraženi 2 puta, u Karlovcu su 2 puta svladali Budapest Redse, a s domaćim ekipama omjer je 1-1. Tako je bilo sa Zagrebom u Karlovcu, sa Nadom u Splitu i na dvostrukom gostovanju kod zasluženog lidera lige, varaždinske Vindije. Na ljestvici Interlige vodeći su varaždinska Vindija i Apollo iz Bratislave s omjerom 5-3, Karlovčani su treći sa 5-5, a odmah do njih s omjerom 4-4 su splitska Nada i Budapest Reds. Zaostaje samo Zagreb koji je na 3-7.

Ovaj vikend u Karlovcu gostuju Splićani. Godinama najveći derbi hrvatskog bejzbola uvijek izaziva posebnu pozornost. Iako će obje utakmice biti vrlo važne poseban ulog bit će u subotnjoj utakmici koja se računa i za hrvatsko prvenstvo. Susreti su na rasporedu u subotu u 15 te u nedjelju u 11 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest