Vozač razotkrio pokvarene policajce pa i sam dobio prijavu – u dugoreškoj postaji navodno tako stornirano čak 600 kazni

Policijska postaja u Dugoj Resi

piše kako je vozač ostao u Karlovcu kako bi dočekao njihovo privođenje, te na prepoznavanju prokazao policijski dvojac. Policajci su ga toga dana ranije od njega zatražili 100 kuna, a kako bi mu oprostili kaznu za prebrzu vožnju.

Umjesto da mu iz policije zahvale što im pomaže ukazati na kriminal, pa makar i u njihovim redovima, oni ga kazneno prijavljuju po kaznenom zakonu po kojemu bi mogao biti osuđen na šest mjeseci do pet godina zatvora, piše Jutarnji list.

Isti članak predviđa da “počinitelj kaznenog djela koji je dao mito na zahtjev službene ili odgovorne osobe i prijavio djelo prije njegova otkrivanja ili prije saznanja da je djelo otkriveno, može se osloboditi kazne, no o tome će se odlučivati tijekom sudskog postupka”.

Jutarnji navodi da ovo, međutim, nije izdvojeni slučaj u dugoreškoj policijskoj postaji već da kriminalistička policija već dvije godine istražuje storniranje velikog broja kazni u prometu, navodno njih čak šest stotina. Navodno su i sami istražitelji u čudu što se radi u postaji. Nedvojbeno je utvrđeno da su dugoreški policajci zataškali ili sakrili 600 snimki vozača uhvaćenih u prekršajima brze vožnje. Od ukupno 3.600 vozača uhvaćenih u prekršaju, procesuirano ih je bilo 3.000, za ostale je dokumentacija bila nepotpuna, kako nije bilo snimaka, nije bilo ni dokaza na temelju kojih bi se prekršiteljima naplatile kazne.

Za zataškavanje prekršaja policajci su uzimali male svote od 100 do 200 kuna, dok je novinaru Jutarnjem jedan prijevoznik naveo jedan od primjera “mitologije” na ovoj razini. Bio je uhvaćen u švercu drva za ogrjev, te pretovaren. Prošao je nekažnjeno, ali su se policajci besplatno grijali cijelu zimu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest