TKO JE NAJBOLJI?

Na Plitvicama održano 1. kolo Hrvatskog kuharskog kupa – zadatak zaglavno jelo bio janjeći but

Natjecanjem 1. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom
“Plitvička rapsodija” započelo je petnaesto izdanje Hrvatskog
kuharskog kupa. Kulinarsko natjecanje u prekrasnom okruženju
Nacionalnog parka Plitvička Jezera održano je po drugi puta u
organizaciji NP Plitvička jezera i Hrvatskog kuharskog saveza.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u petak, 28. veljače kada
su sudionici nakon kratkog posjeta Nacionalnom parku počeli
pripremali svečani menu od tri slijeda na zadane namirnice.
Zadatak je bio pripremiti hladnu platu od pastrve, čvaraka,
svježeg sira i obavezne garniture od povrća, toplo glavno jelo od
janjećeg buta, krumpira, kelja i vrganja te desert od rogača,
jabuka, čokolade i meda. Nezahvalna dužnost ocjenjivanja rada u
kuhinji i pripremljenih jela pripala je Miroslavu Dolovčaku,
Draganu Viskoviću, Marinku Jurešiću i Berislavu Lackoviću,
članovima Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza.

Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela
Hudoletnjak iz zagrebačkog hotela The Westin. Zagrebački tandem
pobijedio je u svakoj kategoriji te su svojim kreacijama
oduševili goste u sklopu svečane večere. Drugo mjesto ukupnog
poretka osvojio je Antonio Bukvić uz pomoć Predraga Zrilića
predstavljajući Udrugu kuhara i slastičara Bilogore, dok je Dinku
Tomašiću i Dini Veseliću iz varaždinske tvrtke Gastrocom pripalo
treće mjesto.

U sklopu svečane večere, najbolje je proglasila gđa. Dragana
Franjković, predstojnica podružnice hotelijerstva i
ugostiteljstva Nacionalnog parka Plitvička Jezera uz pomoć
spomenutih članova ocjenjivačkog suda.

Hrvatski kuharski kup nastavit će se već 11. ožujka u Solinu, a
slijede natjecanja u Vinkovcima, Pregradi i Bjelovaru.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest