IN MEMORIAM: U 84. godini preminuo Dragor–Jundra Nikolić, dugogodišnji direktor Turističkog društva grada Karlovca

Preminuo je jutros, u utorak 16. srpnja 2019. godine. Posljednji ispraćaj je u četvrtak, 18. srpnja u 16 sati, na Katoličkom groblju Dubovac.

Dragor–Jundra Nikolić niz godina bio je turistički djelatnik u gradu Karlovcu. Od 1977. tajnik a potom i direktor Turističkog društva grada Karlovac do umirovljenja 2000. godine. Uredio je više izdanja planova Karlovca, gradskih turističkih vodiča i drugo. Prije te funkcije na kojoj je proveo 23 godine zapošljava se 1964. u Općini Karlovac kao referent za fizičku kulturu te tajnik Zajednice kulturno-prosvjetnih organizacija.

Bio je izuzetno agilan i aktivan na promociji grada Karlovca. Potaknuo je osnivanje više kulturno-umjetničkih društava, zborova i grupa, organizirao je obnovu Ivanjskog krijesa, Sajam cvijeća u Karlovcu, Cvjetni korzo, Gljivarski tjedan, biciklistički kros za škole, proslave sv. Nikole, Martinja, božićne i uskrsne izložbe te izložbe suvenira. Potaknuo je akciju za najljepši karlovački balkon i prozor, utemelji Nagradu Zvijezda i proveo mnoge druge inicijative u poslu kojim se bavio. Uredio je više izdanja planova Karlovca, gradskih turističkih vodiča i drugo.

U Karlovac se doselio iz Novog sada gdje je rođen 12. listopada 1935. k majčinoj obitelji iz poznate karlovačke obitelji Fogina. Maturirao je na rakovačkoj Gimnaziji, a u Zagrebu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu diplomirao geografiju.

Bio je skroman, nenametljiv i jednostavan čovjek. Otkako se umirovio nije mirovao, gotovo svakodnevno smo ga viđali kako pješice “maršira” svoju dnevnu rutu preko Korane i gažanskog nasipa i natrag do kuće na Luščiću. Pamtit ćemo još dugo njegov jutarnji pozdrav i pitanje: “Dobro jutro, kako ste danas …”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest