Tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac održao Božićni koncert u Hrnetiću

Na svetkovinu Bogojavljenja tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac održao je koncert božićnih pjesama u župi sv. Martina biskupa u Hrnetiću.

Koncert je započeo nakon svečane jutarnje mise pjesmom “Oj djetešce moje drago” i “Gori badnjak” pjesme je izvela sopranistica Mariela Mateša uz pratnju orkestra. Tenor Ivica Mateša izveo je nekoliko tradicionalnih božićnih popevši između kojih ističemo “Radujte se narodi” i “Narodi nam se Kralj nebeski”, dok se publici najviše svidjela izvedba pjesme “Tiha noć” i “Bijeli Božić” što su i pokazali velikim pljeskom. Na kraju koncerta predsjednik orkestra Josip Toth zahvalio se župniku don Filipu na suradnji i čestitao Božić svim prisutnima.

Mjesni župnik don Filip Pavlović istaknuo je kako karlovački umirovljenici imaju mladenačko srce te su svojim kulturnim radom i zalaganjem primjer mladima, zahvalio se orkestru na inicijativi i održanom koncertu istaknuvši primjer svetih Mudraca koji su svoje talente iskoristili da se poklone Isusu, te je potaknuo sve prisutne da svoje talente koriste tako da približe sebe i druge Bogu.

Kaportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest