Povodom Dana planete Zemlje Roniteljski klub Zrinski očistio uvalu i plažu u sklopu Hostela Karlovac u Selcu

Ronitelji potvrđuju da je plaža sigurna i čista za prihvat brojnih gostiju koji će ovo ljeto posjetiti tu turističku destinaciju. Dobra je to vijest i za brojnu djecu i mlade koji će u sklopu raznih programa boraviti u Hostelu.

U nedjelju, 22. travnja 2018. godine, članovi Roniteljskog kluba Zrinski iz Karlovca u suradnji s djelatnicima Hostela Karlovac u Selcu odradili su akciju čišćenja uvale i plaže u sklopu Hostela. Time je simbolično obilježen Dan planete Zemlje, ali i radno skrenuta pozornost na zaštitu okoliša i predivne prirode kojom obiluje naša Domovina. Težište akcije bilo je čišćenje priobalja i podmorja na, mnogim Karlovčanima jako dobro poznatoj morskoj plaži u Selcu.

– Roniteljski klub Zrinski aktivni je član športskih zajednica i zajednica tehničke kulture. Kao dokazano ekološki osviješteni članovi Kluba djeluju u brojnim akcijama koje imaju za cilj čišćenje i zaštitu okoliša te podizanje odgovornosti i svijesti za brigu o svojem prirodnom okružju – naglašava Željko Šančić, predsjednik RK Zrinski i dugogodišnji bivši predsjednik GK Sokol Karlovac koji već desetljeće organiziraju Gimnastički kamp u Selcu.

– Veseli činjenica da je smeća iz godine u godinu sve manje. Plod je to kontinuiranih akcija čišćenja ali i sve veće svijesti i odgovornosti svih ljudi kako turista tako i lokalnog stanovništva, poglavito kupaća – dodaje Dario Smojver, direktor Hostela Karlovac u Selcu.

Dario Smojver je i sam svojim primjerom doprinosio uređenju priobalja, pohvalio je tradicionalnu suradnju ronitelja i Hostela. Djelatnici Hostela bili su dobri domaćini i prigodno ugostili ronitelje nakon akcije uz želju da se ta suradnja nastavi i ubuduće.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest