Proljetni oratorij za prvopričesnike prikazao djeci što ih sve čeka nakon završetka školske godine

Dječji oratorij za ovogodišnje prvopričesnike župe Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu održan je u subotu 12. svibnja 2018. godine u dvorištu Nacionalnog svetišta sveto Josipa. Dječja radosna lica i ispunjena srca najbolji su pokazatelj uspjeha ovog izvanrednog proljetnog oratorija a također su i najbolja najava nadolazećeg ljetnog oratorija.

Inače, mladi animatori Svetišta organiziraju oratorij tijekom ljetnih i zimskih praznika već nekoliko godina a ovaj izvanredni proljetni oratorij za prvopričesnike za cilj je imao prikazati djeci što ih sve čeka nadolazećeg ljeta nakon završetka školske godine.

Za sve prvopričesnike župni animatori inače i članovi Križarskoga društva osmislili su program i igre za ovu veselu prigodu. Oratorij je započeo molitvom u dvorištu Svetišta. Zatim su krenuli razni plesovi, brojne natjecateljske igre poput štafete, sjedećeg nogometa i slično. Na kraju je uslijedila sveta misa koju je predvodio mons. Antun Sente, ml. rektor Svetišta u zajedništvu s vlč. dr. Vladom Mikšićem, supsidijarom. Svetu misu animirao je zbor mladih “Agape” zajedno s prvopričesnicima.

Za vrijeme oratorije pristigla je i grupa hodočasnika iz Zagreba predvođena p. Milanom Lojićem, CM župnik župe Presvetog Srca Isusova, Zagreb-Vrapče bolnica.

Istoga dana u prijepodnevnim satima Svetište je posjetila skupina umirovljenika iz grada Senja i Svetog Jurja kao i župljani župe Svetog Roka iz Bibinja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest