Hrvatska volontira u Vrhovcu: Volonteri uredili okoliš oko vatrogasnog doma te produžili ispust oborinskih voda

Manifestacija “Hrvatska volontira” ove godine održava se po osmi put s ciljem ukazivanja na značaj volontiranja u društvenoj zajednici kako bi se volontiranjem povezali građani i organizacije iz civilnog i poslovnog sektora. Nastoji se potaknuti što veći broj građana na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku iz srca.

U sklopu manifestacija “Hrvatska volontira” i “Dani otvorenih vrata udruga” DVD Vrhovac uspješno je proveo radnu akciju i radionicu prve pomoći na temu “Spasi život, spasi dom”. Kroz 162 volonterska sata volonteri su uredili okoliš oko vatrogasnog doma s ciljem sprječavanja nastanka požara (čupanje korova, košnja trave, spaljivanje biljnog otpada) te produžili ispust oborinskih voda za 15 metara kako bi se, u slučaju povećanih količina oborina, smanjile štete oko i na objektu.

U drugom dijelu akcije, 27 članova pomlatka i mladeži imalo je priliku kroz radionicu prve pomoći naučiti kako nastaju ozljede i kako ih sanirati, kako postupiti u slučaju nezgoda, što sadrži torba prve pomoći te kako se koristi i u konačnici praktično primijeniti sve naučeno.DVD Vrhovac osnovano je 1952. i broji 120 članova svih dobnih skupina. Kroz godine djelovanja, uz temeljnu vatrogasnu djelatnost, veliku pažnju posvećuje radu s djecom, mladeži, poticanju volonterizma čime je uz Javno priznanje grada Ozlja prošle godine bilo predloženo za Državnu nagradu za volontiranje u kategoriji pravnih osoba.

Uspješno provode projekte “Mali vatrogasci” i “Sestre vatrogaskinje” te prijavu na natječaj mjere 7.4. za obnovu vatrogasnog doma. Veliki uspjeh postigli smo nedavno gdje smo prijavom na Javni natječaj za promicanje vidljivosti manifestacije “Dani otvorenih vrata Udruga” odabrani da klip našeg video spota bude dio promotivnog spota čija se verzija emitirala na HTV i društvenim mrežama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest