Bogoslovi iz Obale Bjelokosti s dugoreškim bogoslovom Jurjem Grgurićem u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Bogoslovi iz Obale Bjelokosti predvođeni hrvatskim bogoslovom iz Duge Rese Jurjem Grgurićem posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu 3. rujna 2018. Paterne Kouassi Taki i Aka Angoua Belchit Mardochée zajedno s Jurjem Grgurićem kandidati su biskupije Yopougon-Abidjan i trenutačno se nalaze u Biskupijskom misijskom sjemeništu u Abidjanu, najvećem gradu Obale Bjelokosti. Bogoslove je dočekao mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta i karlovački bogoslov Patrik Paulić koji su ih proveli kroz prostore Svetišta.

Ratimir Cindrić i Željka r. Križanić obnovili su nakon 50 godina svoje bračne zavjete

Kao recept dugogodišnjeg života ističu tri vrijednosti: ljubav, povjerenje i zajedništvo. Brak su sklopili 31. kolovoza 1968. u matičnom uredu u Karlovcu a nekoliko dana kasnije i u crkvi svetog Ćirila i Metoda u Ljubljani u Bežigradu. Naime, majka Željke rodom je iz Slovenije. Upoznali su se u Zagrebu dok je Željka studirala socijalnu psihologiju, a Ratimir je u to vrijeme studirao medicinu, nakon koje je nastavio studiji veterine. Nakon vjenčanja nastanili su se u Karlovcu u obiteljskoj kući Željkinih roditelja koji su bili poznati mesari u Karlovcu. U bračnom zajedništvu dobili su kćer Bernardu (r. 1969.) i sina Igora (r. 1974.). Bernarda i Igor darovali su im potom četvoro unučadi: Petru i Dominika, te Bornu i Doru. Najstarija unuka Petra nakon što se udala obradovala ih je praunukom Miom Paulom.

Željka je već od malih nagu aktivna u svoju župnoj zajednici na Dubovcu. Već kao mala djevojčica bila je članica župnog zbora. U više je navrata bila članica Župnog pastoralnog vijeća te je sudjelovala u brojnim župnim aktivnostima. Umirovljeničke godine uopće ne miruje već je veoma aktivna u životu grada Karlovca. U Klubu umirovljenika vodi skupinu umirovljenica “Super bake” koje su široj javnosti poznatije po nastupu na “Super talentu” “Super bake” organiziraju različite susrete te često sudjeluju u humanitarnim akcijama. Ratko se pridružio supruzi te i on pjeva u zboru Župe BDM Snježne u Karlovcu na Dubovcu “Sveti Josip”. Kao bračni par neizostavni su članovi svih važnih župnih događanja u kojima aktivno sudjeluju.

Zahvaljujući na višegodišnjoj aktivnoj prisutnosti mons. Antun Sente, dubovački župnik zahvalio je slavljeničkom paru te im u znak zahvale darovao prigodnu svijeću i raspelo s logom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Župni zbor “Sveti Josip”, čiji su slavljenici članovi, pod ravnanjem s. Blandine Rakarić i uz orguljsku pratnju Krešimira Klarića na spomenutom su misnom slavlju posebno svečano pjevali.

Milan i Dalma Fabijanić slavili 40. obljetnicu kršćanskog braka

Istoga dana na sljedećem misnom slavlju sudjelovali su bračni par Milan i Dalma Fabijanić koji su upravo na današnji dan slavili 40. obljetnicu kršćanskog braka. Bračni par Fabijanić već više godina živi u Minessoti. Slušajući redovito emisiju HKR-a “Svjetiljka u noći” koju vodi mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa odazvala se rektorovom pozivu koji često upućuje tokom spomenute emisije te sa svojim mužem posjetila Josipovo svetište. Pri kraju misnog slavlja mons. Sente blagoslovio je bračni par Fabijanić te im darovao prigodnu svijeću s logom Josipova Svetišta. Okupljeno mnoštvo pljeskom je pozdravilo i čestitalo slavljenicima koji su svoj brak sklopili 2. rujna 1978. godine u Orahovici.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest