Mala škola planinarstva učila na Velebitu o biseru naše prirodne, kulturne i povijesne baštine

Polaznici Male planinarske škole Klinci i klinceze 2018. koju provodi PD Dubovac, njih 32 u pratnji vodiča, roditelja i starijih članova Društva, sveukupno 82 planinara, boravili su u Nacionalnom Parku Sjeverni Velebit na Zavižanu, najpoznatijem lokalitetu u Nacionalnom parku i polaznoj točki brojnih planinarskih tura po Velebitu.

Tijekom dvosatnog posjeta Kući Velebita Info centru u Krasnom, na atraktivan, moderan i multimedijski način upoznali su se o biseru naše prirodne, kulturne i povijesne baštine. Potom je uslijedio uspon na najviši vrh u NP Veliki Zavižan (1676 m n/v). Sat vremena bez problema uspona prošli su i najmlađi polaznici škole. S vrha prekrasni pogledi, vizure na sve strane. Nakon odmora uslijedio je spust, obilazak Velebitskog botaničkog vrta, dolazak na Planinarski dom na Zavižanu, kraće upoznavanje s najstarijom visinskom meteorološkom postajom u Hrvatskoj…

Sljedećeg vikenda 22. – 23. rujna članovi PD Dubovac biti će vrlo aktivni. Iskusniji planinari odlaze u subotu na društveni izlet – uspon na Vaganski vrh ( 1757 m n/v) najviši vrh na Velebitu. Polaznici MPŠ će u nedjeju u okviru tematskog izleta Zaštita prirode posjetiti špilju Vrelo u Fužinama i krenuti na vrh Tuhobić (1109 m n/v . U tijeku su i pripreme za sudjelovanje na Sajmu Udruga Grada Karlovca, a uskoro počinje i nova sezona penjanja na umjetnoj stijeni Penjačkog centra na Rakovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest