Zajednica Albanaca Karlovačke županije poklonila je kip svete Majke Terezije Nacionalnom svetištu u Karlovcu

Prije 40 godina, na Veliki petak 1978. godine, sveta Majka Terezija u pratnji sluge Božjeg oca Ante Gabrića posjetila je Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu. U spomen na taj događaj Zajednica Albanaca Karlovačke županije odlučila je pokloniti kip svete Terezije Karlovcu i Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu.

Vođeni primjerom svoje svetice nekoliko albanskih svećenika i vjernika posjetilo je Nacionalno svetište svetog Josipa. Vraćajući se s Trsata, gdje je također otkriven kip ove svjetske svetice mons. Lush Gjergji, generalni vikar prištinske biskupije zajedno s don Kriste Gjergjiem, voditeljom Albanske katoličke misije u hrvatskoj i bivšim ministrom vanjskih poslova Republike Kosovo Emanuelom Demajom uz domaćina Jozefa Lekaja, zaustavili se u Karlovcu gdje su posjetili Svetištu svetog Josipa kao što je to učinila i sveta Majka Terezija prije 40 godina.

Dočekao ih je rektor Svetišta koji im je govorio o nastanku Nacionalnog svetišta i o posjetu Majke Terezije Karlovcu. Izrazio je veliku radost što će upravo kip Majke Terezije krasiti dvorište Svetišta, odnosno kako će upravo ova svetica biti stalan predvodnik hodočasnika svetome Josipu. Albanskim gostima mons. Antun Sente prezentirao je i prijedlog mjesto gdje će biti postavljen kip svete Majke Terezije kojega je izradio akademski kipar Ante Jurkić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest