OŠ Banija i Dubovac najbolje na Međužupanijskom GLOBE natjecanju – Uz njih, Povjerenstvo za državno natjecanje predlaže još sedam

– Međužupanijsko povjerenstvo za Državnu smotru i natjecanje koje će se održati u Zadru od 15.-17. predložit će  škole koje su postigle najbolje rezultate, redom: OŠ Banija 88,37 bodova, OŠ Dubovac 84,99 bodova, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac 78,56 bodova, OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko 75,67, OŠ Mahično 74,57 bodova, OŠ Draganići 70,65 bodova, OŠ Cetingrad 69,21 bodova, Gimnazija Karlovac 68,87 bodova i Srednja škola Jastrebarsko 51,57 bodova, javili su iz OŠ Mahično.

Podsjetili su da, inače, GLOBE program se u Hrvatskoj provodi od 1997. godine, glavni pokrovitelj je NASA, a u njega je uključeno više od 100 zemalja. Obuhvaća svakodnevna atmosferska, hidrološka, fenološka, biometrijska i pedološka mjerenja. Učenici i njihovi mentori mjere ih tijekom godine, bilježe opažanja u okolišu i svakodnevno šalju podatke u GLOBE svjetsku bazu podataka koja pruža uvid u sva mjerenja u svijetu pa se na taj način može surađivati sa znanstvenicima iz navedenih struka. Na temelju cjelogodišnjeg rada učenici izrađuju projekte za državnu GLOBE smotru i natjecanje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest