Još se ne zna hoće li izbjeglice i u vojarnu Luščić – Jelić kaže da je tamo brzi smještaj nemoguć i da nema uvjeta za život

Dok se broj izbjeglica koje ulaze u Hrvatsku iz sata u sat povećava,  a država ih smješta u registracijske centre u Ježevu, Dugavama, Kutini, Sisku i Tovarniku, hoće li doći na red i svojevremeno spominjana bivša vojarna Luščić još se ne zna.

No, Grad, po tvrdnjama gradonačelnika Damira Jelića, nitko iz Vlade o toj temi i nije kontaktirao.

– Nikakvih kontakata Vlade RH i Grada po pitanju izbjeglica nije bilo. Bila je paušalna izjava da ih je moguće brzo smjestiti u vojarni Luščić, no to je izrekao netko tko nije bio na licu mjesta i vidio u kakvom je stanju te da je potreban ogroman novac da bi se sredila za minimalne uvjete za život ljudi.  No, županijska ekipa radi na planovima, komunicira s nama, posebno Crveni križ.

Na regionalnoj razini organiziramo se koliko je to moguće, a ovaj oblik komunikacije je izostao. Ne znam znači li to da se odustalo i da nismo u planovima jer te planove nisam ni vidio, izjavio je  Jelić.

U Hrvatsku je do 22 sata ušlo više od 11 tisuća izbjeglica dok je policija “do daljnjeg” zatvorila granične prijelaze sa Srbijom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest