1. svibnja: Proslava Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu

Na misi su sudjelovali vjernici iz župa: Domaslovca predvođeni svojim župnikom vlč. Branimirom Budinskim, župa Navještenja Blažene Djevice Marije, Velika Gorica predvođeni svojim župnim vikarom, vlč. Lukom Brešićem, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Plina – Stablina, predvođeni svojim župnikom fra. Pavišom Norcem, župa svetog Tome Apostola, Tomašica i župa svetog Jurja, Kašinska Iva, predvođeni svojim župnikom vlč. Kristijanom Bogdanom i župa Rođenja Blažene Djevice Marije, Njivice predvođeni svojim župnikom vlč. Božidarom Volarićem. Na hodočasničkoj misi sudjelovali su i brojni građani Karlovca.

U 9 sati svetu misu predvodio je vlč. dr. Vlado Mikšić, supsidijar u Nacionalnom svetištu koji je tijekom propovijedi istaknuo Josipa kao uzor radnika i kratko protumačio kršćansko shvaćanje rada. U 10 sati počeli su autobusima dolaziti hodočasnici a potom je slijedila pobožnost koju uz rektora predvode i domaći župljani. U 11 sati crkva svetog Josipa bila je premalena da primi sve vjernike koji su se okupili na misu pa je dio njih podno atrija Nacionalnog svetište, preko razglasa pratio pobožnost i svetu misu.

U popodnevnim satima u Svetište su hodočastili 150 vjernika iz Hrvatske katoličke misije u Beču predvođeni fra Bernardinom Plantekom koji su se vračali sa svog godišnjeg hodočašća u Međugorje. Oni još nišu otišli, a Svetište su ispunili mladi iz Šibenika na povratku sa Susreta hrvatske katoličke mladeži iz Vukovara predvođeni vlč. Gabrijelom Jagarince povjerenikom za pastoral mladih svoje biskupije. Sto pedeset mladih okupilo se oko oltara na euharistijskom slavlju koje je predvodio mons. Marinkom Mlakić, generalnim vikarom Šibenske biskupije.

Dodajmo ovome da je Svetom Josipu u subotu 29. travanja hodočastilo stotinjak župljana župe svete Elizabete iz Jalžabeta predvođeni svojim župnikom vlč. Josipom Vidovićem, pedesetak župljana župe bl. Augustina Kažotića iz Zagreba, te pedesetak hodočasnika iz Garešničkog dekanata.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest