Jučerašnje okupljanje žena s Dubovca uvertira za subotnje druženje Dubovčaka 50+

Jučer je “Pod brajdom kod Đovija” održano drugo po redu druženje žena s Dubovca. Kao i prošle godine i ovogodišnje druženje proteklo je u veselju, radosti i pjesmi, a odazvao se poprilično velik broj Dubovčakinja, od 30-godišnjakinja pa sve do onih koje su već zakoračile u osmo desetljeće života. Glavna organizatorica susreta bila je i ove godine “Pikotova” kći, Sonja Jagetić – Spahija, koja zaslužuje sve pohvale za dobru organizaciju, kao što velik naklon zaslužuju sve žene koje su se odazvale.

No, bila je to tek uvertira pred deveto po redu okupljanje muškaraca s Dubovca koji se sastaju pod nazivom “Dubovčaka 50+” a koje će se održati u subotu, 2. rujna 2017. od 18,00 sati, na tradicionalnoj destinaciji u “Pivnici Đovi” u Nemčićevoj ulica podno stare dubovačke škole.

Ovogodišnjem druženju Dubovčaka 50+ trebali bi se pridružiti svi Dubovčaki s Dubovca ali i svi oni iz drugih dijelova grada Karlovca koji se Dubovčakima osjećaju.

– Prošlo je devet godina od našeg prvog okupljanja, a kako velika većina nas koji smo se okupljali proteklih godina smatra da bi trebalo na naše susrete pozvati i sve ostale Dubovčake starije od 50 godina, ne samo iz našeg takozvanog “mikro kvarta” već iz cijelog Dubovca, ali i iz drugih kvartova našeg grada. Koristim prigodu da ih ovim putem sve pozovem da nam se pridruže, da su dobro došli, te da s ovogodišnjim brojnijim okupljanjem još više doprinesemo kvartovskom zbližavanju svih nas koji volim naš Dubovac i dakako naš grad Karlovac – poručuje najmlađi “Đovi” Tomislav Čavlović, glavni organizator druženja u proteklih devet godina.

Na samom početku okupljanja, u 18 sati, po već ustaljenoj tradiciji zapaliti će lampion pod križem kod Nacionalnog svetišta svetog Josipa i prisjetiti se svih prijatelja kojih više nema među živima, te se fotografirati za trajnu uspomenu na ovogodišnji susret.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest