Nakon tjedna u borbi s požarima u Dalmaciji, karlovački vatrogaci se vratili kući

Nakon tjedna provedenog u borbi s požarima u Dalmaciji u Karlovac su se vratili pripadnici Interventnog vatrogasnog voda Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

– Ukupno 28 vatrogasaca s osam vozila pod vodstvom zapovjednika Gorana Frankovića upućeno je u noći s ponedjeljka 21. kolovoza na utorak 22. kolovoza na izvanrednu dislokaciju na područje Šibensko – kninske županije gdje su bili angažirani na gašenju iznimno zahtjevnog požara na Promini. Zajedno s njima ovog tjedna požar na Promini gasili su i vatrogasci koji su ranije upućeni na izvanredne dislokacije, njih šest s tri vatrogasna vozila, a koji su se tijekom četvrtka 24. kolovoza vratili kućama.

Ukupno su na izvanrednim dislokacijama u Dalmaciji s područja VZ Karlovačke županije bila angažirana 34 vatrogasca s 11 vozila, a sedam vatrogasaca nalazilo se na redovnim dislokacijama (dvojica na otoku Lastovu, a petorica u Šibeniku). Vatrogasce koji su se danas vratili u Vatrogasnom centru Karlovac dočekao je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić koji im se zahvalio na trudu uloženom u gašenje požara u Dalmaciji.

– Imali su težak i zahtjevan teren, ali su sve svoje aktivnosti uspješno obavili. Vatrogasci su umorni, ali su svi zdravi i to je najvažnije, rekao je Franković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest