Škola u prirodi oduševila karlovačke osnovnoškolce – u Hostelu Selce se osjećaju “kao kod kuće”

Iako im vremenske prilike nisu u potpunosti išle na ruku učenici OŠ Banija pod vodstvom učiteljice Diane Sile, đaci Područne škola Hrnetić o kojima se brinula Martina Mikšić i polaznici Područne škola Donje Mekušje sa učiteljicom Ivanom Benčak, bili su oduševljenim školom u prirodi i smještajem u Hostelu Karlovac u Selcu.

Program je bio vrlo bogat, od nastave u prirodi, kupanja, izleta brodom do nezaboravnih zabavnih večeri. Čak ni kiša koja im je ukrala koji dan nije uspjela pokvariti pobjedničko raspoloženje.

U Selce su došli i gradonačelnik Damir Mandić i njegova zamjenica Andreja Navijalić.

Prvi ljudi grada na četiri rijeke istakli su kako im je veliko zadovoljstvo da se osnovci iz karlovačkih škola ovdje osjećaju kao kod kuće i najavili da će im se i ubuduće omogućiti najpovoljniji uvjeti ljetovanje sa znatno proširenom dodatnom ponudom.

Nakon svega, osnovci iz OŠ Banija simpatično su konstatirali da bi bilo najbolje kad bi ostali ovdje nego išli u školu!

Doktor Marko Dejanović volontira u Hostelu Karlovac u Selcu

Sezona je iza nas, škola je počela, a svi koji su imali godišnje odmore kao da i nisu. Sada već jedva čekaju novu sezonu i praznike iako znaju da je upravo sada najljepše na moru. Upravo iz tog razloga Hostel Karlovac radi gotovo punim kapacitetom. Izmjenjuju se stručni seminari, student i škola u prirodi.

Da bi sve proteklo bez problema potrebno je osigurati i odgovarajuću medicinsku skrb. Ne radi se tu o nekim velikim ozljedama. Možda koja lakša rana uslijed pada na plaži i igralištu te pokoji žulj od obuće koja se napunila morem i soli…i tako to. Ipak sve se lakše podnese kada je u blizini liječnik.

Brigu o osnovcima u Selcu preuzeo je umirovljeni liječnik dr. Marko Dejanović. Bivši ravnatelj Opće bolnice Karlovac u dva mandata, već pet godina uživa u umirovljeničkim danima provodeći ih sa svojom obitelji i unucima, te je s osobitim zadovoljstvom prihvatio “izazov” u Selcu. O svojim iskustvima kaže da bi karlovački hostel u Selcu svima preporučio i to naročito u rujnu kada su gužve manje, a more ljepše.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest